Την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (23-24-25/04/2010) διεξήχθη στο Κολυμβητήριο Χαλκίδας ο Β΄ Γύρος του Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Ο ΝΟΧ στη τελευταία θέση με 2 βαθμούς θα πάλευε για την 4 θέση που θα τον κρατούσε στη Β΄ Εθνική Κατηγορία.

Στον πρώτο αγώνα με τον ΝΗΡΕΑ Χαλανδρίου ο ΝΟΧ ηττήθηκε με 11-09 αν και προηγείτο σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και με την απόδοσή του δικαιούταν την νίκη. Το Σάββατο ηττήθηκε με μεγάλη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΝΟ Αργοστολίου, και επειδή ο αγώνας αυτός δεν μπορούσε να κτυπηθεί χρησιμοποιήθηκαν πολλοί νεαροί πολίστες.
Την Κυριακή οι δύο αγώνες του ΝΟΧ ήταν σαν τελικοί. Οι Πολίστες του ΝΟΧ υπερέβαλαν εαυτούς σε δύναμη και πάθος, και σε δύο συγκλονιστικά παιχνίδια σημείωσαν ισάριθμες νίκες σκορπώντας τον ενθουσιασμό στο μεγάλο αριθμό φιλάθλων που παρακολουθούσαν τους αγώνες. Το πρωί ΝΟΧ-Ο.Φ. Θαλάσσης 11-07 και το απόγευμα ΝΟΧ – ΑΡΗΣ Θεσ/κης 10 – 07. Έτσι ο ΝΟΧ τερμάτισε στη 4 θέση με 6 συνολικά βαθμούς εξασφαλίζοντας την παραμονή του στη Β΄ Εθνική Κατηγορία.
 Ο Πρόεδρος του ΝΟΧ κος Κων/νος Γάτος δήλωσε ότι βασικός στόχος της ομάδας Πόλο ήταν η παραμονή στη Β΄ Εθνική και το πετύχαμε. Για τα επόμενα δύο χρόνια ο στόχος παραμένει ο ίδιος με τη προσπάθεια στο διάστημα αυτό να δημιουργήσουμε μια ισχυρή υποδομή , ένα δυναμικό φυτώριο που θα στελεχώσει στο μέλλον την ανδρική ομάδα για να μπορέσει με τις δικές της δυνάμεις , με τα δικά της παιδιά να ανέλθει κατηγορία. Να σημειωθεί ότι φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που την ομάδα του ΝΟΧ στελέχωναν παιδιά των υποδομών της , παιδιά της πόλης μας , συνταιριάζοντας τους παλιούς μεγάλους πολίστες μας με τους νέους που θα αποτελέσουν το μέλλον.
Την ομάδα του ΝΟΧ αποτελούσαν οι:  ΠΟΥΛΗΣ Δημ. – ΑΛΑΦΑΚΗΣ Βασιλ. (Τερματοφύλακες) ΠΟΥΛΗΣ Νικ.(3), ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ Παν του Β. (12), ΓΑΤΟΣ Πάρης , ΑΛΑΦΑΚΗΣ Ιωάν (9), ΤΡΙΚΑΣ Φίλ. ΠΕΡΛΕΜΠΟΣ Αντων. (1), ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ Παν του Γεωρ. (1) , ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ Σπύρος , ΑΝΤΩΝΙΟΥ Πέτρος, ΠΡΙΝΤΣΙΟΣ Αλεξ (3) , ΚΥΠΡΑΙΟΣ Δήμος (4), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Γεώρ , ΓΑΤΟΣ Χρήστος, ΚΙΟΥΣΗΣ Προκόπης. Εντός παρένθεσης τα γκολ. Πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης του ΝΟΧ ο αρχηγός της ομάδας ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ Παναγιώτης του Βασιλείου με 12 γκολ.  Ακολούθησε σε γκολ και απόδοση ο έτερος αρχηγός ΑΛΑΦΑΚΗΣ Ιωάννης. Επίσης διακρίθηκαν οι ΠΟΥΛΗΣ Νικ , ΠΟΥΛΗΣ Δημ, ΓΑΤΟΣ Πάρης, ΠΡΙΝΤΣΙΟΣ Αλέξαν και ΚΥΠΡΑΙΟΣ Δήμος.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος