Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου πρότεινε την κατάργηση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και κοινοποίησε την πρόταση του μέσω επιστολής στον αρμόδιο Φίλιππο Πετσάλνικο. Δεν συνέβη απολύτως τίποτα, δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του, γράφει το parapolitiki.com.

Στις 30 Νοεμβρίου, ζήτησε να μάθει με ερώτηση του στη Βουλή ποιοι και πόσοι αστυνομικοί προστατεύουν τα διάφορα δημόσια πρόσωπα. Διαβάσατε πουθενά κάτι σχετικό; Την ίδια μέρα ζήτησε μαζί με άλλους βουλευτές μέτρα για τον έλεγχο του μαύρου πολιτικού χρήματος. Δεν συνέβη απολύτως τίποτα.

Στις 3 Δεκεμβρίου ο βουλευτής στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2012 αναφέρει:

«…θέλω να αναφερθώ και για την υπόθεση, που, όπως ξέρετε, απασχόλησε την κοινή γνώμη με τα πρόστιμα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το ΣΔΟΕ για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Ήταν σημαντική…

…απώλεια εσόδων για το δημόσιο. Και, όπως ξέρετε, αντί να επιταχυνθεί η είσπραξη, αναβλήθηκε επ’ αόριστον μέχρι να γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση. Είναι η γνωστή υπόθεση για την οποία ο Οικονομικός Εισαγγελέας κάλεσε τον κ. Καπελέρη, τον Γραμματέα, για να δώσει εξηγήσεις. Δεν μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης. Προφανώς αυτό θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Αλλά θα ανέμενα το λιγότερο μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας ή εν πάση περιπτώσει μια επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα. Το θεωρώ σημαντικό».

Λίγες εβδομάδες μετά, οι ίδιες οι εξελίξεις ανάγκασαν τον Καπελέρη σε μια ταπεινωτική παραίτηση και περιόρισαν το Υπ.Οικονομικών σε μια ένοχη σιωπή.

Μετά από όλα αυτά, αναρωτιέμαι αν υπάρχει πράγματι κάποιος που να ασχολείται με τους σοβαρούς ανθρώπους που βρίσκονται στη Βουλή. Τα ΜΜΕ σκίζονται να φιλοξενήσουν την Καϊλή ή τη Μιλένα Αποστολάκη αλλά όταν κάποιοι αρθρώνουν ένα λόγο συνεπή κι αξιόπιστο δεν βρίσκουν ούτε μαθητική εφημερίδα να πουν τον πόνο τους.

Μπας και μας αξίζουν τελικά οι Μιλένες και οι Τόνιες Αντωνίου;