Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Ανάπτυξης κ Τροφίμων για τους αγρότες και την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης.
 

Με ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητάει ο Συμεών Κεδίκογλου την εξόφληση της επιχορήγησης στους αγρότες, για δικαιούχους των οποίων οι δηλώσεις περιελάμβαναν λάθη. Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι και αρκετοί αγρότες από την περιοχή του Μαντουδίου.

Η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου τον Νοέμβριο του 2010, η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης προς τους αγρότες-δικαιούχους, των οποίων οι δηλώσεις περιελάμβαναν λάθη, τα οποία μετά τους απαραίτητους ελέγχους διορθώθηκαν, είχε προγραμματιστεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2010.

Πράγματι, πρόσφατα τακτοποιήθηκε η σχετική εκκρεμότητα αλλά μόνο για τα λάθη στις δηλώσεις του 2010. Για τα έτη πριν το 2010, που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε αφήσει ως εκκρεμότητα, οι αγρότες-δικαιούχοι που δεν έχουν λάβει το ποσό της επιδότησης.
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:
– Πότε αναμένεται να εξοφλήσετε την ενιαία ενίσχυση στους αγρότες-δικαιούχους για όσες εκκρεμότητες υφίστανται προ του έτους 2010;