Το φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας τίμησε τον διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο για την προσφορά του στον κινηματογράφο. Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκιδείς, Έλληνες σκηνοθέτες, πολιτιστικοί φορείς και κινηματογραφόφιλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πολυβραβευμένο Έλληνα δημιουργό.

Αμέσως μετά την προβολή των ντοκιμαντέρ “Φλώρινα” και “Νέα Οδησσός, Το χωριό του Νερού” οι κύριοι Στάθης Βαλούκος και Γιάννης Σολδάτος μίλησαν για το έργο και την πορεία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο νομάρχης Εύβοιας κ. Θανάσης Μπουραντάς ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον γνωστό σκηνοθέτη για την παρουσία του κάλεσε τον κ. Αγγελόπουλο στο βήμα παραδίδοντάς του τιμητικό δίπλωμα αλλά και το συλλεκτικό αγαλματίδιο της 3ης διοργάνωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το αφιέρωμα Θόδωρος Αγγελόπουλος, που συγκαταλέγεται στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και περιλαμβάνει τις ταινίες: “Ταξίδι μέσα στην Ιστορία”, του Δημήτρη Μακρή, “Η Άλλη Σκηνή”, του Μισέλ Δημόπουλου “Φλώρινα” του Χάρη Παπαδόπουλου, “Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γυρίζει τη σκόνη του Χρόνου”, του Νίκου Λυγγούρη και “Νέα Οδησσός, Το χωριό του Νερού”, της Μαργαρίτας Μαντά. Μετά το πέρας της τιμητικής βραδιάς οι εθελοντές του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας μοίρασαν δωρεάν στο κοινό βιβλία που αφορούν στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, προσφορά των εκδόσεων Aιγόκερως .

H προσέλευση δημιουργών, δημοσιογράφων και σημαντικών προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού χώρου συνεχίστηκε και την τρίτη ημέρα διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Χαλκίδας, κος Θανάσης Ζεμπίλης, από την εταιρεία σκηνοθετών οι Χάρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος και Νίκος Σέκερης, ο διευθυντής του Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κος Βασίλης Κεχαγιάς, οι σκηνοθέτες Κωνσταντίνος – Αντώνιος Γούτος, Μαρίνα Δανέζη, Λυδία Καρρά, Παναγιώτης Καράγιωργας, Φώτος Λαμπρινός, Καλλιόπη Λεγάκη, Λουκία Ρικάκη, Νώντας Σαρλής, Έφη Ξηρού, Leonidas K, ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος κ.α.