Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων έστειλαν τα παιδιά της Χαλκίδας την Παρασκευή 30 Μαΐου από την πλαζ Αστέρια στη Χαλκίδα.

Για ακόμη μία φορά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας πρόσφερε στα παιδιά της Χαλκίδας ένα απόγευμα γεμάτο χορό, τραγούδι, ζωγραφική και μόρφωση.

Τα παιδιά μαζεύτηκαν στην πλαζ προκειμένου να ακούσουν τις περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη, ο οποίος εμπιστεύθηκε 3 φορές τον Αχινό και εκείνος μόνο κακό του έκανε.

Αρχικά τα παιδιά δημιούργησαν πολύχρωμα ψαράκια, τραγούδησαν μαζί με το Ωδείο Μαρσύας, υπό την καθοδήγηση της Δέσποινας Λαθούρα και στη συνέχεια ακολούθησε η αφήγηση του παραμυθιού από το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της αφήγησης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και εκείνα στο παραμύθι, είτε με φιγούρες, είτε με χορό, είτε ενσαρκώνοντας τα ίδια τα παιδιά ρόλους από το βιβλίο του συγγραφέα. Ψαρόσφαιρο, εύστοχα σουτ στον αέρα, κεφαλιές και ωραία γκολ ήταν μόνο μερικά από τα κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν στη νίκη τον Τριγωνοψαρούλη και την ομάδα του. Σε εκείνη τη νίκη ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις.


Στη συνέχεια μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας αποτύπωσαν θεατρικά ένα κομμάτι από το παραμύθι, ενώ με το τέλος του οι μαθητές και οι γονείς τραγούδησαν και ήρθαν σε προσωπική επαφή με το συγγραφέα, ο οποίος υπέγραψε όλα τα βιβλία των παιδιών συνομιλώντας ταυτόχρονα μαζί τους.

Μία ακόμα πολύ όμορφη εκδήλωση της Βιβλιοθήκης, προθάλαμος των 50 καλοκαιρινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αντώνης Νικολακάκης. Τέλος, σημαντική ήταν και η συμβολή της Ελευθερίας Γιαννέλου Κατσίκα καθώς και όλων των εθελοντών, οι οποίοι συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Tο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό!» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.