Στο πλαίσιο της δράσης αποτυπώνουμε τον Τριγωνοψαρούλη πάνω στο χάρτη της Ελλάδας ενώνοντας μεταξύ τους 8 σημεία–πόλεις, όσες ακριβώς και οι λογοτεχνικές περιπέτειες του ήρωα την Παρασκευή 30 Μαΐου από τις 18:00-21:00 στα Αστέρια Χαλκίδας θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά με τη συμμετοχή του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Με το μήνυμα «Αποτυπώνοντας τον Τριγωνοψαρούλη στον χάρτη της Ελλάδας: κάνουμε καινούργιους φίλους, αποδεχόμαστε το διαφορετικό, αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό!» θα υποδεχθούμε τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο, αγαπημένο συγγραφέα των παιδιών και τις εκδόσεις Πατάκη στη Χαλκίδα.

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

Για 2 ώρες τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα εικαστικά εργαστήρια, στο πρωτάθλημα ψαροπέναλτι, στην έκθεση εικαστικών ψαρόσφαιρων καθώς και να τραγουδήσουν, να παίξουν θέατρο και να βάλουν με αυτό τον τρόπο ένα γκόλ στο ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας και οι Εκδόσεις Πατάκη. Τα «μουσικά παιχνίδια» αναλαμβάνει το Ωδείο Μαρσύας στη Χαλκίδα.

Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος θα συμμετέχει με έκθεση-πώληση των βιβλίων του Τριγωνοψαρούλη.

Υπόθεση:

Ένας τελικός ψαροσφαίρου ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό! Τρεις φορές εμπιστεύθηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, χρησιμοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών. Θα καταφέρει το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ … στο μίσος και στις διακρίσεις; Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαροσφαίρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωάς μας;

Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Δήλωσαν:

«Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη θυμίζει με εύστοχο τρόπο στα παιδιά ότι έχουν όλα δικαίωμα να συμμετέχουν στις παρέες και στα παιχνίδια και ότι θα πρέπει μαζί να λένε όχι στους αποκλεισμούς και στους διχασμούς και να διεκδικούν την ισότητα στη ζωή τους».

Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

«Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος συνεχίζει με μια ακόμη ιστορία του ακαταμάχητου Τριγωνοψαρούλη του να παρακολουθεί από απόσταση ανάσας τις κοινωνικές εξελίξεις. Παρεμβαίνει με έξυπνες ανατρεπτικές ιστορίες, δείχνοντας στα παιδιά τα διλήμματα, τις συγκρούσεις και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αδικία, τη διάκριση, τον εκφοβισμό».

Μυρσίνη Ζορμπά, Πρόεδρος Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού