Επιστολή αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σχετικά την Ηλεκτρομηχανική Κύμης απέστειλε ο Τεχνολόγος Έργων Μπάμπης Γκαρούτσος.

Η περιοχή της  Κύμης και των χωριών είναι σε πλήρη εγκατάλειψη από την πολιτεία, λέγοντας  τον ανώτερο  τομέα διοίκησης  την Κυβέρνηση, όχι μόνο την τωρινή αλλά και τις προηγούμενες.
Σε μια περιοχή που το μόνο που αυξάνει είναι η ανεργία, τι κάνουμε τώρα κλείνουμε και την ηλεκτρομηχανική, αντί να επενδύσει πάνω της ο κρατικός φορέας, μια θέση ανέργου όταν προσθέτουμε σε μια περιοχή σαν και αυτήν κινδυνεύουν άλλοι 4 εργαζόμενοι  στον ιδιωτικό τομέας, είτε είναι εργαζόμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες, αναλογία ¼  σε μια δύσκολη και με συνεχή αύξηση της ανεργίας περιοχή.
Απαιτούμε σαν κάτοικοι της περιοχής, από τον δήμο και τους φορείς να αντιδράσουν στο λουκέτο που έρχεται, να που ένα όχι στην Κυβερνητική  λαίλαπα  που ακολουθεί κινήσεις μιμητισμού και άλλων εποχών.
Το κράτος μπορεί να αξιοποιήσει  την ηλεκτρομηχανική Κύμης, με το να προσφέρει όγκο εργασίας στρατιωτικού υλικού, ακόμα μπορεί να αλλάξει και λίγο τον τομέα δράσεις  να προσθέσει ενέργειες και αρμοδιότητες, χρήσιμές αρμοδιότητες που θα προσφέρουν από την πραγματική δημιουργία, θέσεις εργασίας, τι θέλουμε μια κοινωνία ανέργων ή μια κοινωνία της παραγωγής της εργασίας, τι θέλουμε να ζουν οι κάτοικοι  της Κύμης και των χωριών της στην ανέχεια στερώντας τους το κράτος το δικαίωμα τους στην εργασία, όχι ζητούμε μια κοινωνία με νέες θέσεις εργασίας  όχι νέες θέσεις ανεργίας.
Αρκετά  εγκατέλειψαν  την περιοχή οι Κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών μην τα ισοπεδώσουν τώρα όλα οι τωρινοί  τάχα εθνοσωτήρες που μοίραζαν ελπίδα, θέλουμε έστω και τώρα να δώσει ελπίδα να δώσει θέσεις εργασίας και να παραμείνουν οι εργαζόμενοί, ας το κάνει τώρα, ας μην υποβαθμιστεί άλλο ο τόπος μας.
Οι φορείς ας αφήσουν τα μίση  και να πιαστούν από το χέρι όπως στον Γοργοπόταμο αυτήν την φορά να ανατινάξουν το πακέτο κάθε μέτρου που έχει την λέξη ανεργία για τον Νομό μας αλλά και την ταλαιπωρημένη περιοχή μας , δεν υπάρχουν σε αυτές τις περιπτώσεις παρατάξεις, δημοτικοί  συνδυασμοί , ούτε κόντρες ούτε μίσος μια γροθιά όχι μόνο για την Ηλεκτρομηχανική αλλά για κάθε είδους μέτρο ανεργείας και υποβάθμισης.
Απαιτούμε η περιοχή με τις θαυμάσιες παραλίες με τον φοβερό φυσικό πλούτο ομορφιάς, να είναι  όμορφη και στις καρδιές των ανθρώπων της, όχι άλλη ανεργία και υποβάθμιση.