Σε Γενική Συνέλευση του τοπικού συμβουλίου, οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν δέχονται τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και τη μονάδα ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών στο χωριό τους.

«Οι κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος Αγίου Γεωργίου της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του τοπικού συμβουλίου, πήραμε ΟΜΟΦΩΝΑ τις παρακάτω αποφάσεις :

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

1. Δεν δεχόμαστε το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και και τη μονάδα ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών-τη μονάδα κομποστοποίησης, στην περιφέρεια του χωριού μας ή σε χώρο γειτονικών χωριών ,που επηρεάζει άμεσα το χωριό μας , γιατί θεωρούμε ότι ο ΣΜΑ-Μονάδα ανάκτησης και κομποστοποίησης, υποβαθμίζει καίρια και στο βάθος του χρόνου καταστρέφει την ζωή του χωριού μας, την ζωή μας σήμερα , την ζωή των παιδιών μας στο μέλλον.

2. Δεν δεχόμαστε την οικολογική καταστροφή του ποταμού μας ,του Χόνδρου και δεν θα επιτρέψουμε στους καθ’ ύλη αρμόδιους να λυμαίνονται τον φυσικό και ζωικό πλούτο του χωριού μας και τις ίδιες τις ζωές μας.

3. Αδιαφορούμε για τα όποια ανταποδοτικά οφέλη και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μέχρι να ματαιωθεί η όποια πιθανότητα εγκατάστασης του ΣΜΑ-μονάδα ανάκτησης και κομποστοποίησης στα όρια του χωριού μας.

4. Εκλέξαμε επιτροπή κατοίκων με σκοπό την παρακολούθηση του θέματος και την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αν χρειαστεί.

5. Αποφασίσαμε να επιδώσουμε το παραπάνω ψήφισμα στο Δήμαρχο και να το κοινοποιήσουμε μέσω όλων των Μ.Μ.Ε της περιοχής μας στους συνδημότες μας.»