Με κείμενο που υπογράφουν Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Κονιστρών καταδικάζουν «επιθέσεις» που δέχονται απο πολίτες που διαφωνούν με τη συνένωση των Δήμων και τη δημιουργία ενός στην περιοχή. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Δυστυχώς η εποχή των τραμπούκων της ταραγμένης περιόδου 1945 -1965 που έζησε η πατρίδα μας αναβίωσε και πάλι στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης θυμίζοντας έντονα τους διάφορους Γκοτζαμάνηδες.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 24 Μαΐου 2010 και περί ώρα 19.00 περίπου 100 άτομα κυρίως από την Κύμη και κάποια από την Κονίστρα (αιρετοί ή υποψήφιοι της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου), μετά από πορεία που ξεκίνησαν από την πλατεία της Κύμης με περίπου 70 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αφού πέρασαν από πολλά χωριά της περιοχής, φωνάζοντας αλλά κυρίως χρησιμοποιώντας υβριστικά συνθήματα, διερχόμενοι από τον Οξύλιθο, Ρολόι, έφθασαν στο Μονόδρι και κατευθυνθήκαν στην οικία του Δημάρχου Κονιστρών Δημήτρη Παπαναστασίου, εκτοξεύοντας υβριστικές, απειλητικές, συκοφαντικές φράσεις και συνθήματα, επιχειρώντας να εισέλθουν στην οικία του, πράγμα που εμποδίστηκε την τελευταία στιγμή από περιοίκους.

Επιπλέον διήλθαν από όλα τα καταστήματα του οικισμού μοιράζοντας ανακοινώσεις κατά του Δημάρχου και εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές. Την ενέργεια αυτή υποκίνησαν αφ’ ενός μεν μια «Συντονιστική επιτροπή Αγώνα για τη δημιουργία δύο ξεχωριστών Δήμων Κύμης και Αλιβερίου» με κάλεσμα προς τους πολίτες της Κύμης που δημοσιεύθηκε και στο διαδίκτυο, αφετέρου ο Δήμαρχος Κύμης, ο οποίος τους περίμενε στην επιστροφή τους στην πλατεία της Κύμης για να τους προϋπαντήσει και να μάθει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της κινητοποίησης, θυμίζοντας τον Νέρωνα όταν απολάμβανε τη φωτιά που είχε ανάψει στην Ρώμη.

Χαρακτηριστικό της ενορχηστρωμένης επίθεσης ήταν ότι στην κινητοποίηση συμμετείχε αυτοκίνητο του Δήμου Κύμης, με οδηγό συμβασιούχο υπάλληλο. Άραγε εξακολουθεί να ισχύει η σύμβασή του; Και επειδή δεν ολοκλήρωσαν τους εκβιασμούς και τις απειλές τους, συνέχισαν να παίρνουν ανώνυμα τηλέφωνα την υπερήλικη μητέρα του Δημάρχου και να απειλούν ότι θα σκοτώσουν το γιό της.

Εμείς που υπογράφουμε το Δελτίο Τύπου Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, συμπαραστεκόμαστε στο Δήμαρχό μας, καταδικάζοντας τις προκλητικές, αήθης και φασιστικές συμπεριφορές.

Καταγγέλλουμε όλες αυτές τις αντιδημοκρατικές και άκρως φασιστικές ενέργειες στον Δημοκρατικό Λαό των Κονιστρών και της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα δε αυτούς που τις υποκίνησαν. Στις κινητοποιήσεις αυτές συμμετείχαν κυρίως πολίτες του Δήμου Κύμης και οι ελάχιστοι Δημότες μας, μέλη ή υποψήφιοι της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οποίους εντόπισαν πολλοί κάτοικοι του Μονοδρίου. Όλους αυτούς τους θέτουμε στην κρίση σας. Πάντως τους πληροφορούμε – επειδή είναι μέλη ή υποψήφιοι της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου – ότι οι μειοψηφίες στην κοινωνία, δεν μπορούν να γίνουν πλειοψηφίες με κραυγές, απειλές, εξύβριση και εκβιασμούς. Τέλος αναρωτιόμαστε αν αυτός είναι ο πολιτισμός, το ήθος και αν αυτές οι συμπεριφορές, μπορούν να εκφράζουν τον Δημοκρατικό κόσμο της Κύμης.

Το κείμενο υπογράφουν:

Ιωαν. Σκεμπές Πρόεδρος Δ.Σ. Κονιστρών
Δημ. Δαλιάνης Δημοτικός Σύμβουλος Κονιστρών
Δημ. Μούντριχας Δημοτικός Σύμβουλος Κονιστρών
Ιωαν. Γανωτής Δημοτικός Σύμβουλος Κονιστρών
Ηλ. Τσολάκος Δημοτικός Σύμβουλος Κονιστρών
Δημ. Πόγκας Δημοτικός Σύμβουλος Κονιστρών
Νικ. Ζωντός Δημοτικός Σύμβουλος Κονιστρών
Ευγεν. Καβαθά Δημοτικός Σύμβουλος Κονιστρών
Δημ. Κεχρής Πρόεδρος Τ.Σ. Κονιστρών
Ιωαν. Λουκάς Πρόεδρος Τ.Σ. Μονοδρίου
Γιωρ. Πόγκας Πρόεδρος Τ.Σ. Βρύσης
Βαγγ. Κόκκος Πρόεδρος Τ.Σ. Αγίου Βλασίου
Μαρία Δούνα Πρόεδρος Τ.Σ. Κρεμαστού
Ιωαν. Δημητρός Πρόεδρος Τ.Σ. Κήπων
Γιωρ. Αργύρης Πρόεδρος Τ.Σ. Μανικίων
Πέτρ. Κακκαβάς Πρόεδρος Τ.Σ. Μακρυχωρίου
Σταθ. Καραμούζης Πρόεδρος Τ.Σ. Κάτω Κουρουνίου