Η Κίνηση Πολιτών Βόρειας Εύβοιας για τη Δημιουργία Νοσοκομείου στη Β.Εύβοια εξέδωσε την παρακάτω ανοικτή ανακοίνωση προς όλους τους πολίτες, τους οποίους καλεί σε εγρήγορση δεδομένου ότι ο αγώνας συνεχίζεται, αφού τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί αποι τις δεσμεύσεις των κυβερνητικών.

«Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση και το δυναμικό συλλαλητήριο που έγινε στην Κεντρική Πλατεία της Ιστιαίας, στις 12 Μαϊου 2008 . Εκεί διατράνωσαν οι πολίτες της Βόρειας Εύβοιας την ανάγκη για ίδρυση Νοσοκομείου στη Βόρεια Εύβοια.
Τι έχει γίνει από τότε μέχρι σήμερα; Απολύτως τίποτα. Η κατάσταση παραμένει τραγική.
Πολίτη της Βόρειας Εύβοιας
Θυμήσου τι σου έλεγαν από την εξέδρα του συλλαλητηρίου οι Βουλευτές του Νομού μας, εκπρόσωποι κομμάτων-εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης-Δήμαρχοι και λοιποί παράγοντες. Όλα αποδείχτηκαν κούφια λόγια, που εξυπηρετούσαν το συμφέρον της στιγμής. Χόρτασες από υποσχέσεις-δεσμεύσεις και λόγια συμπαράστασης. Δεν ξανασχολήθηκαν σοβαρά με το τόσο σημαντικό θέμα της υγείας.
Θυμήσου επίσης την έγγραφη εξαγγελία από τον Μάϊο του 2008 για λειτουργία ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια, που μεταφέρθηκε για τις αρχές του 2009 και ακόμη εκκρεμεί.
Θυμήσου επίσης την εξαγγελία για δημοπράτηση του έργου «επέκταση και αναδιαρρύθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας», που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
Παραμένουν κενές εξαγγελίες.
Πολίτη της Βόρειας Εύβοιας
Δώσε τέλος στην ανάλγητη συμπεριφορά των εκπροσώπων σου στο Κοινοβούλιο.
Απαίτησε απ’ όλους τους Βουλευτές του Νομού, κυρίως από τους Κυβερνητικούς, να αποδείξουν έμπρακτα, ότι το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικό.
Οι ιθύνοντες νομίζουν, ότι όλα μετρούνται με την τεχνοκρατική λογική των 5 ετών, 10ετών ή πολυετών προγραμμάτων όπου όλα είναι αριθμοί και χρονικές ενότητες και μάλλον δεν προϋποθέτουν την ύπαρξη ανθρώπων, αφού αδιαφορούν παντελώς γι’ αυτούς. Εδώ στη Βόρεια Εύβοια στο χρόνο που έχει ήδη περάσει, έχουν φύγει πολλοί δικοί μας άνθρωποι, αβοήθητοι ή έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές πολλοί περισσότεροι.
Πολίτη της Βόρειας Εύβοιας
Σε καλούμε σε εγρήγορση, για νέους αγώνες πιο δυναμικούς. Δεν ζητάμε χάρη, Διεκδικούμε το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή. Χρόνια πριν θεωρούσαμε, ότι το Νοσοκομείο ήδη είχε καθυστερήσει. Τα συνθήματά μας από το 2007 έγραφαν «Νοσοκομείο ΤΩΡΑ». Όσο η ανοχή μας διαρκεί, θα διαρκούν οι ανέξοδες υποσχέσεις τους.
Απαίτησε δυναμικά:
Την ίδρυση νοσοκομείου στη Βόρεια Εύβοια
, με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όχι ενός αναβαθμισμένου Κέντρου Υγείας.
Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας.
Την άμεση λειτουργία μονάδας ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια».

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ