Ο τέως Υπουργός κ. Κώστας Μαρκόπουλος βρέθηκε στην Κάρυστο για να παραστεί στην εορτή του πολιούχου της Καρύστου Αγίου Νικολάου και εκεί συνάντησε τον Πρόεδρο του ΟΛΝΕ κ. Α. Παπανδρέου και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το βράδυ συναντήθηκε με κλιμάκιο Περιφερειακών Συμβούλων υπό τον Αντιπεριφερειαρχή Φάνη Σπάνο και μαζί άκουσαν τους πολίτες για τα προβλήματα τους στα Νέα Στύρα.  
Ο Κ. Μαρκόπουλος συνεχάρη τον Φάνη Σπανό για την επίλυση του θέματος των απαλλοτριώσεων στην περιοχή που επιτέλους μπήκε σε μια σειρά και εκθείασε την Περιφέρεια Στερεάς λέγοντας “ειναι ελπιδοφόρο και πρωτάκουστο πώς σε περίοδο φτωχειας του κράτους ο Μπακογιάννης βρίσκει πόρους για έργα που ποτέ δεν έχουν γίνει. Δεν κάναμε λάθος που τους στηρίξαμε”.
Ο κ. Μαρκόπουλος και ο κ. Παπανδρέου κατά τις απογευματινές ώρες επισκέφθηκαν καφέ στην παραλία της πόλης και είχαν μία παραγωγική κουβέντα, με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συζήτησαν σε θετικό κλίμα για την βοήθεια του ΟΛΝΕ στην Νότια Καρυστία και απεδειξαν ότι μπορούν πολιτικοί αντίπαλοι να συνεργάζονται για το κοινό καλό αρκεί να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό και να αφήνουν τις προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις πιο πίσω.