Οι Σύλλογοι του Δήμου Ελυμνίων με την παρακάτω ανακοίνωσή τους καλούν τους πολίτες να απέχουν από τις τοπικιστικές κραυγές και να προβληματιστούν για τα κίνητρα, όσων ηγούνται αυτού του αποπροσανατολισμού, σχετικά με την έδρα και την ονομασία του νέου ενιαίου Δήμου που δημιουργεί το Σχέδιο Καλλικράτης και ζητούν ανοιχτό διάλογο.

Με λύπη και έκπληξη, εμείς, ενεργοί πολίτες του Δήμου Ελυμνίων, διαπιστώνουμε την έκρηξη τοπικιστικών αντιλήψεων, γύρω από την έδρα και την ονομασία του νέου Δήμου, όπως αυτή προκύπτει από το δημοσιοποιηθέν νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

Ένα νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να αποτελέσει τομή και να μεταρρυθμίσει πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, που μεταφέρει πρωτοφανείς αρμοδιότητες στους νεοσύστατους Δήμους και δημιουργεί νέα μεγέθη, και παρ’όλα αυτά παραμένει άγνωστο για τους πολίτες των Δήμων μας.

Θεωρούμε ότι οι Δημοτικές αρχές μας οφείλουν άμεσα να συγκαλέσουν ανοιχτές συνελεύσεις, προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν για τις αλλαγές που ο Καλλικράτης θα προκαλέσει στην ζωή μας, ώστε να επαναφέρουμε τον δημόσιο διάλογο στην ουσία των πραγμάτων και να αποστασιοποιηθούμε από τις τεχνητές εντάσεις που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Δεν επιθυμούμε να επιβάλλουμε την άποψη μας και δεν αρνούμαστε την ανάγκη ο νέος Δήμος να χτιστεί με βάση την αξιοποίηση του δυναμικού κάθε τόπου, με δικαιοσύνη και βέβαια με συναίνεση. Ως προς αυτό καταννοούμε την ανάγκη για ονομασία κοινής αποδοχής από τους πολίτες και των ΤΡΙΩΝ Δήμων (π.χ. Δήμος Αιγαιών ή Δήμος Βορειοκεντρικής Εύβοιας).

Καλούμε τους συνειδητοποιημένους πολίτες να απέχουν από τις τοπικιστικές κραυγές και να προβληματιστούν για τα κίνητρα, όσων ηγούνται αυτού του αποπροσανατολισμού.

Επίσης δημοσιοποιούμε με την επιστολή μας αυτή την πρόσκληση μας για συνάντηση των φορέων και συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στους Δήμους μας, στις αμέσως προσεχείς μέρες στο Πνευματικό Κέντρο της Στροφυλιάς, προκειμένου να αρχίσουμε να συλλειτουργούμε για το κοινό καλό και την ευημερία του τόπου μας.

Δημήτρης Αλεξίου, πρόεδρος παραρτήματος Λίμνης Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών
Μαρίνα Βαλή, Τοπική Πρωτοβουλία Ροβιών
Ανδρέας Βασιλείου, γραμματέας παραρτήματος Λίμνης Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών
Νίκος Γαρυφάλλου, γραμματέας Συλλόγου Ελυμνίων «Μάκιστος» Γιάννης Δερμονιώτης, πρόεδρος Ένωσης Επιχειρηματιών Δήμου Ελυμνίων
Θανάσης Θαλασσινός, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστής «Η Βελανιδιά»
Άγγελος Ευγενικός, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Δάφνης «Άγιοι Απόστολοι»
Γιάννης Καρατζούδης, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Λίμνης
Νίκος Καταραχιάς, έφορος Ναυτικού Ομίλου Λίμνης
Κική Κουλουριώτη, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Ροβιών
Χάρης Κοραχάης, μέλος Συλλόγου Ελυμνίων «Μάκιστος»
Αλέκα Μελιώτη, γραμματέας Ένωσης Επιχειρηματιών Δήμου Ελυμνίων
Ρένα Νικήτογλου, Τοπική Πρωτοβουλία Ροβιών
Ανδρέας Παπαγεωργίου, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών «το λύμνι»
Γιώργος Πετράκος, Τοπική Πρωτοβουλία Ροβιών
Θεόφιλος Ρωτούς, πρόεδρος Α.Σ.Ολυμπιακού Λίμνης
Αντώνης Σκούρας, Διευθυντής Εφημ. Βόρεια Έυβοια
Ολυμπία Φορτοτήρα, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Λίμνης
Πέρσα Χρυσομάλλη, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λίμνης
Γιάννης Ψαρρός, πρόεδρος Συλλόγου Ελυμνίων «Μάκιστος»