Δέκα οκτώ μήνες μετά την ολική καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας η οποία οφείλεται στην εγκληματική παράλειψη του δήθεν επιτελικού – ψευδοκράτους το οποίο επί δέκα μέρες παρέδωσε στην πυρά τον φυσικό και παραγωγικό πλούτο του τόπου, μετά την εξωθεσμική Επιτροπή του “γραφικού σωτήρα” Σταύρου Μπένου που συντόνισε το πρώτο μέρος της επέλευσης των χορηγών έχοντας την σχετική τεχνογνωσία, παραδόθηκε σήμερα εκείνο που από την αρχή είχε προδιαγραφεί. Ένα πακέτο υποσχέσεων και άσχετων με τις ανάγκες της αναγέννησης του τόπου πολιτικών που έρχονται ως επικοινωνιακό προεκλογικό προπέτασμα να διασώσουν τις ελπίδες της αγωνιούσας τοπικής κοινωνίας.

Ο δε Μητσοτάκης αναφέρθηκε μάλιστα και στην εφαρμογή της αρχής της επικουρικότητας και θυμήθηκε την Αυτοδιοίκηση, όταν ακριβώς το αντίθετο έπραξε με αφορμή την καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας: Παραγκώνισε την Αυτοδιοίκηση, αγνόησε την κομματικά ελεγχόμενη Περιφέρεια, και έδωσε την δήθεν διαδικασία της Ανασυγκρότησης σε μία συγκεντρωτική εξωθεσμική Επιτροπή.

Ενώ είχε το θεσμικό πλαίσιο της δικής του επινόησης δηλαδή τον θεσμό των Αναπτυξιακών Οργανισμών ΑΕ ως διαδημοτικών θεσμών συνεργασίας, επί δέκα οκτώ μήνες η εξαγγελία της μεταβίβασης της ευθύνης της ανασυγκρότησης σε ένα τέτοιο Οργανισμό με την σύμπραξη των δύο Δήμων και της Περιφέρειας παραμένει στα αζήτητα, την ίδια στιγμή που όμοια “μαγαζιά” σε άλλες περιπτώσεις τα στήσανε στο άψε σβήσε. Την ίδια στιγμή προβάλλουν την μελλοντική μελέτη του νέου οδικού άξονα σχεδόν σαν τετελεσμένο έργο. Πουλάνε φίκια για μεταξωτές κορδέλες.

Οι πολίτες της Βόρειας Εύβοιας, έχοντας νιώσει δέκα οκτώ μήνες τώρα την κυβερνητική προπαγάνδα περί ανασυγκρότησης η οποία τελικά είναι “στρίβειν δια των μελετών και των χορηγιών” δεν έχουν άλλο δρόμο παρά μόνο εκείνο των πρωτοβουλιών από τα κάτω, από τα σπλάχνα της βορειοευβοιώτικης κοινωνίας, τον δρόμο των αγώνων που έχουν χαράξει οι φορείς και οι Επιτροπές Αγώνα, οι νέοι άνθρωποι που δεν χωράνε στα μέτρα ενός “χορηγούμενου” πολιτικού ορίζοντα και ανοίγουν τους δικούς τους δρόμους για την μεγάλη Αλλαγή για την οποία διψά ο ριμαγμένος τόπος.

Οι απαντήσεις του λαού της Βόρειας Εύβοιας αναμένεται να δοθούν δυναμικά και δυνατά γιατί, μετά την απίθανη ανικανότητα να αντιμετωπίσουν την καταστροφή, τον παραμύθιασαν δέκα οκτώ μήνες με την “Ανασυγκρότηση” και θέλουν ανερυθρίαστα να συνεχίσουν το παραμύθι.

Του Δημήτρη Κατσούλη, πρώην Δημαρχος Αυλωναρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Πανηγυρική η σύσκεψη στο Μαξίμου για την παράδοση του master Plan της Βόρειας Εύβοιας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο νέος οδικός άξονας προϋπόθεση για να σπάσει η απομόνωση της Εύβοιας

Θεοδώρου: 20 μήνες μηδενικού έργου για τη Βόρεια Εύβοια και η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαγγέλλει

Ακολουθείστε μας στο Google News