Τα δεδομένα αλλάζουν στους ΟΤΑ με την επερχόμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση του Ραγκούση, που την ονόμασε «Καλλικράτη» και οι φιλοδοξίες αυξάνονται των προσώπων που θέλουν να αποκτήσουν καίρια θέση στην αυτοδιοίκηση.

Ποιά ονόματα παίζουν στη Χαλκίδα και πώς αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στη δήλωση του Χρήστου Παγώνη.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Πιθανό να υπάρξουν και αρκετοί που θα οπισθοχωρήσουν μπροστά στο βάρος της συνένωσης… Άλλωστε δε θα είναι εύκολη η εκλογή αυτήν την φορά, δεδομένου ότι θα είναι μεγαλύτερο το μέγεθος του εκλογικού σώματος.
Όσο προχωράμε προς το Νοέμβρη τόσο θα φουντώνουν οι συζητήσεις και τα σενάρια περί υποψηφιοτήτων σε Δήμους και Περιφέρεια. Ας δούμε όμως σ’ αυτή τη φάση το Δήμο Χαλκιδέων, που προβλέπεται να συνενωθεί με τους όμορους Δήμους, δημιουργώντας το Μητροπολιτικό «Καλλικράτη» της Εύβοιας.
Τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Καταρχήν, είναι ο νυν Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος δηλώνει ότι θέλει να είναι υποψήφιος και πάλι, αλλά υπάρχει πάντα ένα ανοιχτό παραθυράκι τελικά να αποφασίσει τη μη υποψηφιότητά του, τουλάχιστον για το Δήμο….
Και ενώ πασχίζει ο Θανάσης Ζεμπίλης να κρατήσει τις ισορροπίες στο συνδυασμό του και να βγάλει την τετραετία με τα έργα που υπολόγιζε, τα πηγαδάκια τα εσωκομματικά συζητούν πιθανά ονόματα, πέραν του Θ.Ζεμπίλη.
Από τον ίδιο χώρο και από τον ίδιο συνδυασμό είναι και ο Σταμάτης Γκάβαλης, ο οποίος και το 2006 ήθελε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων και μάλιστα ξεκίνησε την προεκλογική του προσπάθεια, αλλά στην πορεία το παρασκήνιο και «φίλοι καλοί» βοήθησαν να τα βρει με το Θ.Ζεμπίλη, να κάνει πίσω και να κατέβει υποψήφιος στο συνδυασμό του. Η επιθυμία όμως δεν έχει σβηστεί και μπορεί για λόγους τακτικής οι τόνοι που κρατάει προς τα έξω να είναι χαμηλοί, ωστόσο να αναμένεται την κίνησή του…. που δε θα αργήσει για πολύ ακόμα. Άλλωστε δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι βρίσκεται υπό τη σκέπη βουλευτή, που θα δώσει χείρα βοηθείας σε φίλο του, αν του ζητηθεί, για να εκλεγεί Δήμαρχος….
Τελευταία, ακούσαμε και το όνομα του Κώστα Ρουσόπουλου, ότι παίζει σε παρέες για υποψήφιος….
Από την άλλη πλευρά τώρα, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ίσως έχει περισσότερο ενδιαφέρον, γιατί είναι λαλίστατοι και αυτό δίνει τροφή για σχόλια και προστριβές. Εξάλλου το ποιος θα είναι τελικά ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, πιθανόν να κρίνει και τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.
Υπάρχει λοιπόν πάντα ο πρώην Δήμαρχος, Δημήτρης Αναγνωστάκης που ενδιαφέρεται να έχει μια δεύτερη ευκαιρία.
Και βέβαια, ο Χρήστος Παγώνης, που το δήλωσε πλέον πως προτίθεται να ηγηθεί δημοτικής ομάδας στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το ενδιαφέρον του Δημήτρη Ανδρέου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το όνομά του πάντα μπαίνει στη κουβέντα γύρω από το Δήμο Χαλκιδέων, αν και ο ίδιος ευθέως δεν έχει εκφράσει άποψη.
Ενδιαφέρον έχει το σενάριο που περισσότερο συζητείται το τελευταίο καιρό και αφορά στο Θανάση Μπουραντά. Το σίγουρο είναι πως θα συνεχίσει να ασχολείται με την αυτοδιοίκηση και κύκλοι επιμένουν, πως αυτή τη φορά θα τον δούμε υποψήφιο του Μητροπολιτικού Δήμου Χαλκίδας. Λέγεται, πως αν δεν τα βρουν Παγώνης – Αναγνωστάκης, προκειμένου να μην υπάρξει διάσπαση του κόμματος στις δημοτικές εκλογές θα κατεβάσουν τον Μπουραντά….. Ασχολίαστο….
Και βέβαια στα αυτιά όλων έχουν φτάσει τα ονόματα του Γιώργου Παπαγεωργίου και του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου. Ενώ πάντα παίζουν και υποψήφιοι των όμορων Δήμων που θα συνενωθούν με τη Χαλκίδα.
Με δεδομένη τη συζήτηση γύρω από τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, σίγουρα είναι νωρίς να ανοίξει διάλογος για τις υποψηφιότητες. Όμως οι ενδιαφερόμενοι και οι πάτρωνές τους κάνουν τις κινήσεις τους ήδη στο παρασκήνιο για να είναι έτοιμοι να δράσουν στο προσκήνιο όταν έρθει η ώρα και να προλάβουν εξελίξεις!!!

Αντιδράσεις στη δήλωση Χρήστου Παγώνη
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αναγνωστάκης έχει αποφασίσει να μην ξανασχολιάσει την όποια δήλωση που αφορά σε υποψηφιότητα για το Δήμο της Χαλκίδας, άλλωστε ο καθένας έχει την ελευθερία να εκφράζει τις επιθυμίες του – και επισημαίνει στο eviaportal.gr «εγώ παραμένω σταθερός και θα είμαι ένας εκ των υποψηφίων. Δεν είναι δικό μου θέμα αν κάποιος δεν ακολουθήσει τις κομματικές διαδικασίες, είναι του ΠΑΣΟΚ.»

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Αυλωνίτης δήλωσε στο eviaportal.gr, πως πράγματι θα υπάρξει ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Χρήστου Παγώνη. Απ’ όσο γνωρίζουμε η ΝΕ συνεδρίασε για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο κ.Αυλωνίτης πάντως τόνισε πως για το ΠΑΣΟΚ προτεραιότητα είναι η Διοικητική Μεταρρύθμιση και όχι οι υποψηφιότητες και σ’ αυτή έχουν ρίξει όλο το βάρος. «Όταν βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος για τον Καλλικράτη, ένα εγχείρημα που πρέπει να δούμε τη σωστή υλοποίησή του, δεν μπορεί κάποιος να προτρέχει. Σεβαστές οι προσωπικές επιθυμίες, όμως δεν μπορούν να αποπροσανατολίζουν. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει η ωριμότητα στα κομματικά μας στελέχη να μην ασχοληθούν στην παρούσα φάση με ονόματα και υποψηφιότητες. Εγώ καλώ όλους σε κοινή προσπάθεια για να πετύχει το εγχείρημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να συμμετέχον στο διάλογο αυτό».