Ένα πολύ σημαντικό έργο ασφαλτοστρώσεων του οικισμού Ακτής Νηρέως ολοκληρώθηκε από τη δημοτική αρχή Κύμης Αλιβερίου.

Οι ασφαλτοστρώσεις της Ακτής Νηρέως είχαν προϋπολογισμό 731.773,30 χιλιάδες ευρώ και αφορούσαν στις οδούς Αθηνάς, Ερμού ,Μεταμόρφωσης Σωτήρος, Θεμιστοκλέους, Νέας Τρίτης, Αριστομένους, Κίμωνος, Θησέως, Απόλλωνος, Αχιλλέως, Διονύσου, Αιόλου, Αφροδίτης, Αρτέμιδος, Δημητσάνας, Μίνωα, Ιάσωνος και Ηρακλείου οι οποίες είναι παράλληλες οδοί της παραλιακής Ε.Ο μεταξύ πρώτης και τρίτης εισόδου σύμφωνα με την μελέτη που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνολικά ασφαλτοστρώθηκαν 40.000 τετραγωνικά μέτρα με χρηματοδότηση η οποία προήλθε από τα χρήματα των πυρόπληκτων του 2007.

Το έργο εντάχθηκε, μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε στην προηγούμενη δημοτική περίοδο (2014-2019).

Με το έργο αυτό αποκαταστάθηκε μερικώς η αδικία που είχε υποστεί ο οικισμός καθώς μέχρι το 2014 δεν είχε προβλεφθεί ούτε ένα ευρώ για την Ακτή Νηρέως η οποία είχε πληρώσει μεγάλο τίμημα στις πυρκαγιές του 2007 με ένα νεκρό και καταστροφή σπιτιών αυτοκινήτων, και περιουσιών των κατοίκων.

Στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής είναι με τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από τις εκπτώσεις να γίνουν ασφαλτοστρώσεις και σε άλλους δρόμους στον οικισμό της Ακτής Νηρέως.