Το Επιμελητήριο Ευβοίας, διογράνωσε εμπορικές συναντήσεις επιχειρηματειών του Νομού Ευβοίας με Ρώσους αγοραστές και Έκθεση προβολής Ευβοϊκών Πρϊόντων.

 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συνεχίζοντας την προσπάθεια για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των ευβοϊκών επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες της Ρωσικής Δημοκρατίας, διοργάνωσε στις 5 Οκτωβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ την 1η Εμπορική Συνάντηση των Ευβοέων επιχειρηματιών με Ρώσους Εμπορικούς Αντιπροσώπους από 20 μεγάλες ρωσικές αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο πραγματοποίησε έκθεση προβολής ευβοϊκών επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων και ποτών, προκειμένου οι Ρώσοι Αντιπρόσωποι, να γνωρίσουν τα Ευβοϊκά προϊόντα. Παράλληλα κατά την διάρκεια της Έκθεσης διοργανώθηκαν εμπορικές συναντήσεις των Ευβοέων επιχειρηματιών με τους Ρώσους αγοραστές, για την ανάπτυξη των οικονομικών και των εμπορικών σχέσεων και την σύναψη ή διερεύνηση συνεργασιών.

Την έναρξη της Έκθεσης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε : ‘’ Η Ελλάδα και η Ρωσία μοιράζονται μια μακρόχρονη ιστορία στενής συνεργασίας σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο. Σε αυτή τη συνεργασία υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες, για τη διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής και επιχειρηματικής στρατηγικής, που θα μετατρέψει την κρίση σε εκκίνηση ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας. Πρέπει να υποστηρίξουμε μια νέα προσέγγιση που θα ενθαρρύνει και θα στηρίξει την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, την ευελιξία στις επενδύσεις και τη διείσδυση σε νέες αγορές.

Με επενδύσεις που προάγουν την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη συνεργιών. Με επενδύσεις που τολμούν να εισέλθουν σε νέους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Παρά τις όποιες δυσκολίες, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για κοινές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και των Βαλκανίων και ειδικότερα με τη Ρωσία υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιηθούν, προς όφελος των ελληνικών και των Ρωσικών επιχειρήσεων, προς όφελος της ελληνικής και της Ρωσικής οικονομίας.

Είναι σίγουρο ότι η οικονομία της χώρας μεταβάλλεται και ελπίζω ότι παθογένειες του παρελθόντος που την ταλάνισαν θα δώσουν τη θέση τους σε υγιείς και δυναμικές πρωτοβουλίες, και αναφέρομαι βεβαίως, στον ιδιωτικό χώρο. Εδώ είναι ακριβώς ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια της Χώρας και ιδιαίτερα εκείνα τα διμερή τα οποία έχουν σαν κύριο σκοπό να ενισχύσουν την εξωστρέφεια της οικονομίας.  Έτσι και αυτή η εκδήλωση διοργανώθηκε για την τόνωση της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας. Διοργανώθηκε στα πλαίσια της πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Εύβοιας, συνεχών και πολύ επιτυχημένων δράσεων, με σκοπό την προώθηση οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών με ρωσικά οικονομικά και επιχειρηματικά φόρουμ και την προώθηση των ευβοϊκών προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά της Ρωσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο το  Επιμελητήριο – μέσω ειδικευμένων δικτύων – θα εξακολουθεί να επιδιώκει στοχευμένα την προβολή του νομού μας και των προϊόντων μας  στην ρωσική αγορά, με γνώμονα ότι η Ρωσία αποτελεί ιδανικό εταίρο για την ευόδωση του στόχου αυτού. Στο άμεσο μέλλον το Επιμελητήριο Εύβοιας θα επιδιώξει και θα ενθαρρύνει τη διείσδυση των ευβοϊκών επιχειρήσεων και σε άλλες σημαντικά ενδιαφέρουσες αγορές ’’.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της έκθεσης και οι Εμπορικές συναντήσεις. Η εκδήλωση έκλεισε αργά το βράδυ με τον κ. Διονύση Ποπόφ, ο οποίος ενημέρωσε και κατατόπισε τους ευβοείς επιχειρηματίες για το καθεστώς τις διαδικασίες των εξαγωγών Ρώσικη Αγορά αλλά και για τους τρόπους διείσδυσης των ευβοϊκών προϊόντων.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης ανέφερε: ‘’Η δυσμενής οικονομική συγκυρία δυναμιτίζει τις προσπάθειες της υγιούς επιχειρηματικότητας να διακριθεί και να διαπρέψει, όσο οι συνθήκες παραμένουν εξοντωτικά ανταγωνιστικές και αβέβαιες. Παρόλα αυτά, το Επιμελητήριο με συνεχείς πρωτοβουλίες και δράσεις, αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να αξιοποιήσουμε δυνατότητες που φέρνουν στο προσκήνιο νέους τρόπους διάθεσης της τοπικής παραγωγής και ενθαρρύνουν τις συνεργασίες. Υπάρχουν ακόμη πεδία, στα οποία μπορούμε να δράσουμε συλλογικά και αποτελεσματικά’’.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Φιλίας και Συνεργασίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε ότι «Οι μοναδικές διέξοδοι για να βγει η χώρα από την κρίση και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, είναι οι κατάλληλες επενδύσεις και η αύξηση των εξαγωγών και θεωρώ την Ρωσία ιδανικό εταίρο για την ευόδωση των στόχων αυτών. Το ενδιαφέρον της Ρωσίας είναι μεγάλο για την ελληνική αγορά, σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός τα ακίνητα, ο ενεργειακός τομέας κλπ, και τώρα περισσότερο από ποτέ δεν έχουμε την πολυτέλεια σαν χώρα, σαν νομός  να συνεχίσουμε τα λάθη του παρελθόντος. Ακολούθως εξήρε την αξία και την χρησιμότητα της διοργάνωσης ’’.

Από την διοίκηση του Επιμελητηρίου την εκδήλωση επιμελήθηκαν και συντόνισαν ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ευάγγελος Κούκουζας και ο κ. Γιάννης Λαλανίτης Μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην ΚΕΕΕ.

Τα αποτελέσματα της εκδήλωσης ήταν πολύ ενθαρρυντικά, αφού μέσω των εμπορικών συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν εμπορικές συμφωνίες.

Το Επιμελητήριο παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της Ρωσικής αποστολής  με προϊόντα που προσέφεραν επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην 1η Εμπορική Ελληνορωσσική Συνάντηση.

Οι ευβοϊκές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εμπορική συνάντηση και πρόβαλαν τα προϊόντα τους στην έκθεση ήταν :
1 ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ  – EVIA MARE (ΜΑΛΑΚΙΑ – ΟΣΤΡΑΚΑ).
2 ΜΙΤΖΙΦΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ).
3 ΡΟΗ Α. Ε. ΤΥΠΟΠΟΙΗΣ. ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ – ΛΕΛΙΑ  (ΤΥΠΟΠ. ΕΛΑΙΩΝ & ΕΛΑΙΟΛ.-ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ)
4 ΜΑΡΓΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΗ  (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ-ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ-ΓΛΥΚΩΝ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ).
5 ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΚΟΦΦΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΦΕ).
6 Μ. ΚΑΙ Α. ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΕ – ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ (ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ).
7 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ  (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ) .
8 ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ  (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ).
9 Α.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-Κ.ΛΑΔΑΣ Ο.Ε. – ALPHA FIGS CO (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΚΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ) .
10 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΜΗΣ (ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΞΗΡΩΝ ΣΥΚΩΝ) .
11 ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ – ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ-ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ-ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ) .
12 ΞΥΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΔΙΟΥ).
13 Κ. ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΑΕ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ).
14 ΑΦΟΙ ΝΤΟΚΟΥ ΕΠΕ (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΨΑΡΙΩΝ).
15 HELLENIC QUALITY FOODS Α.Ε.ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ).
16 ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ( ΕΚΤΡΟΦΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ).
17 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ).
18 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΕΡΗΣ – ΑΡΕΘΟΥΣΑ (ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ).
19 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΚΟΣ (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ- ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ). 
20 Η.Μ. ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ).
21 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΤΑΣ (ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΛΠ).
22 VRINIOTI  WINES  ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ).
23 ΛΑΛΑΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΡΟΤΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ- ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ). 
24 ΧΑΡΑ ΚΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ – ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΒΑΝΤΕΣ  (ΠΟΤΟΠΟΙΕΙΟ).
25 ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ-ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ  – ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΤΟΙΜΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ).
26 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΑΝΩΝ. ΒΙΟΜΗΧ. ΚΑΙ ΕΜΠΟΡ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΥΔΡΟΕΡΕΥΝΑ -ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ  (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΕΛΑΙΩΝ).
27 ΤΖΙΒΑΝΗΣ ΑΝ. ΕΜΠ. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ- ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ).
28 ΚΕΝΤΡΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ (ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ-ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ).
29 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΡΙΑΔΑΣ – ΝΕΑ ΓΗ  (ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ).
30 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ – ΕΛ. ΒΙ. ΑΛ  ΑΕ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΙΠΑΣΤΩΝ  ΙΧΘΥΗΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ).
31 ALMANDA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΙΩΑΝΝΗΣ  Χ. ΜΑΓΚΟΥΤΑΣ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΙ ΝΩΠΩΝ ΚΑΡΠΩΝ).
32 Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ ΑΕ – ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΥΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ).
33 ATTIKA OLIVE OIL (ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ).
34 ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΚΡΑΣΙΟΥ).
35 Σ.Η.Β.Α.ΖΑΡΟΓΚΙΚΑ – ΑΝΩΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΟΙΝΟΥ (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ).
36 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΥΝ.Π.Ε  (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΞΗΡΩΝ ΣΥΚΩΝ).
37 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΟΒΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ  (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΛΑΙΩΝ).
38 ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΟΕ – SEPTEM ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ  ( ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΠΥΡΑΣ)
39 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ  (ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ)
40 ΚΟΤΙΝΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΒΕ (ΝΩΠA ΚΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝA ΚΡΕΑΤA–ΠΟΥΛΕΡΙΚA ΚΑΙ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ)
41 LION ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΡΕΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ (ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ)
42 ΔΙΡΦΥΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ)
  
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ