Συνάντηση είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, παρουσία τεχνικών συμβούλων.

Στην ατζέντα της συζήτησης, τέθηκαν και οι εργασίες για το Φράγμα Ψαχνών, καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη για την ένταξη στη διαδικασία έγκρισης και χρηματοδότησης. Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο έχει προβεί σε προένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0.
Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόοδος των έργων και στα λοιπά αλιευτικά καταφύγια της Εύβοιας, στο πλαίσιο υλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Ειδικότερα, πρόκειται για την αναβάθμιση του εξοπλισμού σε 12 υφιστάμενα αλιευτικά καταφύγια που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΟΛΝΕ Α.Ε. σε περιοχές της Εύβοιας.

Τα εν λόγω αλιευτικά καταφύγια, που παρουσιάζουν ανάγκες για εξοπλιστική αναβάθμιση, είναι τα: Καρύστου, Κύμης, Αλμυροποτάμου, Ηλίων, Λίμνης, Καράβου Αλιβερίου, Νέας Αρτάκης, Μαρμαρίου, Ερέτριας, Ωρεών, Πευκίου και Πηλίου Εύβοιας. Προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση χερσαίων χώρων για τα αλιευτικά καταφύγια Αμαρύνθου – Ερέτριας, Αιδηψού – Ιστιαίας και Αγίων Αποστόλων – Αλιβερίου, ενώ έχει συμβασιοποιηθεί και υλοποιείται το νέο α/κ Αγίας Άννας.

Οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν στην ουσιαστική συνδρομή του ΥφΑΑΤ και Βουλευτή Εύβοιας στην εξέλιξη των έργων.

Ακολουθείστε μας στο Google News