Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος Dirfys Marathon στις 19 Ιουλίου στην Στενή Ευβοίας.

Η συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα ξεπέρασε τους 130, αριθμός σημαντικός για την πρώτη διοργάνωση του ορεινού αγώνα, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις.

Η διαδρομή ήταν απαιτητική, αλλά πραγματικά αποζημίωνε τους αθλητές με διάσχιση μοναδικών μονοπατιών μέσα από δάση καστανιάς, πλατάνια και ελατόδασος. Σε αρκετά σημεία της διαδρομής οι αθλητές κινούνταν με θέα το Αιγαίο αλλά και τον Ευβοϊκό, ενώ τα μονοπάτια ήταν εντός του αισθητικού δάσους της Στενής.

Οι μικροί μας φίλοι διαγωνίστηκαν στον λαϊκό δρόμο του ενός χιλιομέτρου κινούμενοι στα σοκάκια του χωριού, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Ο αγώνας οργανώθηκε από τον αστικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Sports Evolution, υπό την αιγίδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων σε συνεργασία με τον σύλλογο Δόξα Διρφύων-Μεσσαπίων. Ο σκοπός της διοργάνωσης είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τα έσοδα από τις συμμετοχές να διατίθενται στον Πανευβοϊκό Σύλλογο Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού “Καλός Σαμαρείτης”, για την αγορά ενός ψηφιακού μαστογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης το εμφιαλωμένο νερό Δίρφυς που στήριξε από την πρώτη στιγμή την εκδήλωση αυτή.

Το ραντεβού ανανεώνεται για το 2016 με νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα www.dirfysmarathon.com

Η οργανωτική επιτροπή

Πρόεδρος : Κούπριζας Βασίλειος
Γραμματέας : Κουνής Στέφανος
Αλυτάρχης Αγώνα : Ασημίνα Συλαίου