Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες στην κρισιμότερη από τη Μεταπολίτευση εκλογική αναμέτρηση. Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00, οπότε αναμένονται και τα exit polls.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στις 21:30 το βράδυ, ενώ λόγω της λίστας, άμεση θα είναι και η ανάδειξη των βουλευτών που εκλέγονται

Πάντως, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος, κάποιες έδρες θα αλλάζουν «χέρια» έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 21 συνδυασμοί και 58 ανεξάρτητοι- μεμονωμένοι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 4.873.

Εκλογές στην Περιφέρεια

Χωρίς σημαντικά προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία στα 1.565 εκλογικά τμήματα στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος. Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά τους, αλλά καταγράφονται αρκετές απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Ένα μικρό πρόβλημα υπήρξε σε εκλογικό τμήμα του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, όπου άργησε λίγο να ξεκινήσει η ψηφοφορία, λόγω καθυστερημένης άφιξης του δικαστικού αντιπροσώπου.

ΥΠΕΣ: Όλα βαίνουν καλώς

Λίγο μετά τις 9 το πρωί έγινε η πρώτη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη:

«Πριν από δύο ώρες ξεκίνησε κανονικά η εκλογική διαδικασία. Δήμοι, Περιφέρειες και υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών είναι στη θέση τους. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα και δέχονται τους εκλογείς. Όλα βαίνουν κανονικά, όπως είχαν προβλεφθεί και προετοιμαστεί.»

Τι δήλωσαν οι αρχηγοί των κομμάτων

Στα Ιωάννινα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το μεσημέρι της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

 Ελπίζω να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση, είπε ο Πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Πύλο νωρίς το πρωί της Κυριακής. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα. Ο κ. Σαμαράς θα παρακολουθήσει τη ροή των αποτελεσμάτων από τα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, μαζί με στενούς του συνεργάτες.

 «Αύριο ξεκινά μια νέα εποχή για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 το πρωί στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα και ειδικότερα στο 663o εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στο 27ο και 30ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Κασταλίας και Χιλιανδαρίου στην Κυψέλη.

 Νικήσαμε το φόβο, ανοίγουμε το δρόμο στην ελπίδα, είπε ο Αλ.Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Εν συνεχεία επέστρεψε στην Αθήνα και θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

 Μόνη λύση η κυβέρνηση συνευθύνης, τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ψήφισε στις 8:30 το πρωί στην Ζαρίφειο παιδαγωγική ακαδημία (οδός Ζαρίφη 5) στην Αλεξανδρούπολη.

 Αυτοπεποίθηση και ενότητα για να μείνουμε στο ευρώ, δήλωσε ο Π. Καμμένος

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 1.090ό εκλογικό τμήμα στο 7ο-10ο Λύκειο Περιστερίου (σχολικό συγκρότημα Χωράφα, Ιωαννίνων 82).

 Διαδικτυακό σαμποτάζ κατά του ΚΚΕ καταγγέλλει η Αλ.Παπαρήγα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ψήφισε στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Περιστερίου.

 Οι πολίτες ψηφίζουν με ελπίδα, όχι με φόβο, είπε ο Φ.Κουβέλης

Η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων ψήφισε στο 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζωγράφου.

 Θα είμαστε παρόντες στη νέα Ελλάδα, είπε η κ. Κοντούλη

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου (Ναϊάδων και Αιόλου).

 Να μην ψηφίσει ο λαός με βάση τις εντολές της Μέρκελ, είπε ο κ.Καρατζαφέρης

Στο Χαλάνδρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή ο πρόεδρος της «Δημιουργίας ξανά!» Θάνος Τζήμερος.

 Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη, είπε ο κ.Τζήμερος

in.gr