Αρωγός στην προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Εύβοιας με τις νέες Δημοτικές Αρχές, προκειμένου εγκαίρως να προγραμματιστούν σε νέα βάση σημαντικά έργα υποδομής είναι ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας του προέδρου κ. Θανάση Τσέργα και μελών της ΟΛΝΕ Α.Ε με τον νέο Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας κ. Καλυβιώτη Χρήστο, στην οποία κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν σε αναπτυξιακά προγράμματα μελετών διαχείρισης (masterplan) των λιμένων του Δήμου και χωροταξικής διευθέτησης έργων.

Μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν ήταν η αποκατάσταση-νοικοκύρεμα επικίνδυνων τμημάτων της παραλίας της Λίμνης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο εκσυγχρονισμού του Λιμανιού στο Κυμάσι Μαντουδίου, για το οποίο ο βουλευτής με συνεχείς παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο πέτυχε να συμπεριληφθεί στα πρώτα 100 έργα υπερδέσμευσης της Ελλάδας για την εξεύρεση 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε, ότι η σύνδεση το Λιμανιού στο Κυμάσι Μαντουδίου με τις Βόρειες Σποράδες αποτελεί «όραμα ζωής», καθώς η ανάπτυξή του καθιστά τη χερσαία ζώνη του Λιμένα ισχυρό πόλο έλξης, καλύπτει τις ανάγκες σε αγροτικά προϊόντα των Β. Σποράδων και του Ανατολικού Πηλίου με την παραγωγή των πεδιάδων Μαντουδίου και Ιστιαίας.

Επίσης μειώνονται οι αποστάσεις, αφού οι Σποράδες και το Ανατολικό Πήλιο έρχονται πλησιέστερα στα μεγάλα Κέντρα, αποτελεί την πλέον άμεση έξοδο προς το Αιγαίο ολόκληρης της Νοτίου χερσαίας Ελλάδας προς τις Βόρειες και ΒΑ χώρες και τον Εύξεινο Πόντο, αξιοποιεί το αεροδρόμιο της Σκιάθου προς χρήση από τις ανατολικές ακτές της Εύβοιας και ενοποιεί το τουριστικό κύκλωμα Σκύρου-Κύμης-Μαντουδίου (Β.Εύβοιας) – ακτών Αντολικού Πηλίου-Β.Σποράδων (Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλονήσου)-Σκύρου και παράλληλα.