Για τη μη επιδότηση ενοικίου για την περιοχή της Νοτίου Ευβοίας κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κύριο Δημήτριο Ρέππα, η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑ.Ο.Σ. κ.Ουρανία Παπανδρέου.

Η ερώτησή της έχει ως εξής:

Όπως είναι γνωστό η Εύβοια αποτελεί μία περιοχή της χώρας μας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τόσο από τις πυρκαγιές όσο και από τις πλημμύρες. Συγκεκριμένα στην Νότια Εύβοια οι πλημμύρες άφησαν στο περασμά τους μαρασμό, πόνο και καταφανή αδυναμία στους κατοίκους προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν αξιοπρεπώς. Κάτι τέτοιες στιγμές, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα καταστρέφουν τις περιουσίες οικογενειών ύστερα από μόχθο και σκληρή δουλειά δεκαετιών, οι πολίτες επιζητούν το στήριγμα των αρμοδίων φορέων και κυρίως της ίδιας της κεντρικής εξουσίας. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν με επιστολές τους από το Υπουργείο, επιδότηση ενοικίου, καθώς τα σπίτια τους καταστράφηκαν και αδυνατούν να καλύψουν τα τρέχοντα έξοδα σχετικά με τη διαμονή των ίδιων και των οικογενειών τους. Η απάντηση του Υπουργείου σχετικά με την επιδότηση ενοικίου ήταν αρνητική για την περιοχή της Νότιας Εύβοιας, όπως φαίνεται και από το με αριθμό πρωτοκόλλου 8730/Α36, από 11/12/2009 έγγραφο της Τεχνικής γραμματείας Δημοσίων Έργων, Τεχνικής Υποστήριξης και Λοιπών Έργων του Υπουργείου σας.

Συνεπώς ερωτώνται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2. Μπορείτε να δώσετε μία υπεύθυνη και τεκμηριωμένη απάντηση στους πολίτες της Νότιας Εύβοιας, που με το έγγραφο που στείλατε τους θεωρείτε πολίτες δευτέρας κατηγορίας, σχετικά με το γιατί δεν δικαιούνται την επιδότηση ενοικίου;
3. Γιατί δεν εντάσσετε και το Νομό Εύβοιας στον αναπτυξιακό νόμο για τις πληγείσες περιοχές, όπως κάνατε με την Ηλεία;

Απο την πλευρά του ο Υπουργός απάντησε πως “κάτι τέτοιο προβλέπεται μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών”, όπως ενδεικτικά αναφέρει το σεισμό της Αθήνας το 1999. “Για τους πληγέντες της Εύβοιας και τις αποζημιώσεις τους το Υπουργείο θα κάνει το καλύτερο δυνατό”.