Το Επιμελητήριο Εύβοιας με παρέμβαση του, στους κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπ. Οικονομικών και Άδωνι Γεωργιάδη, Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων ζητά την ουσιαστικότερή στήριξη των επιχειρήσεων μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με την εφαρμογή του 6ου κύκλου της.

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Επιμελητηρίου έχει ως εξής :

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Είναι πλέον δεδομένο ότι η εφαρμογή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, λειτούργησε ως ανάσα για τις επιχειρήσεις. Είναι επίσης δεδομένο ότι κατά την εφαρμογής της οι όροι και οι προϋποθέσεις βελτιώθηκαν, με σταδιακό αποτέλεσμα την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο ωστόσο των πραγματικών σημερινών συνθηκών του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των πραγματικών αναγκών και δυνατοτήτων των επιχειρήσεων, το Επιμελητήριο Εύβοιας με την παρούσα και ενόψει της εφαρμογής του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, σας καταθέτει τις προτάσεις του, με στόχο αυτή να λειτουργήσει σε ρεαλιστικότερα επίπεδα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο μας προτείνει κατά τον 6ο κύκλο η Επιστρεπτέα να εφαρμοστεί με τους ακόλουθους όρους :

Το ποσό να προκύπτει βάση της εικόνας των δεδομένων της επιχείρησης όλου του φορολογικού έτους 2020.

Το 70% του ποσού να είναι μη επιστρεπτέο.

Για το επιστρεπτέο 30% της ενίσχυσης, η έναρξη της επιστροφής να μετατεθεί για την 1/1/2023.

Η αποπληρωμή του επιστρεπτέου να μπορεί να γίνει σε 60 μηνιαίες δόσεις.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Το Επιμελητήριο Εύβοιας με γνώμονα ότι η εν λόγω κρατική ενίσχυση – που είναι δικαιολογημένη ως απαραίτητη και επιπλέον συμβιβάσιμη με την εσωτερική αγορά – έχει σκοπό να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και να διασφαλίσει ότι οι διαταραχές που προκαλούνται από τις επιπτώσεις της νόσου COVID-19 δεν θα υπονομεύσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ιδίως των ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα και με τις ανωτέρω προτάσεις το Επιμελητήριο μας, ζητά και προσμένει την βελτίωση της.

Ακολουθείστε μας στο Google News