Στη Χαλκίδα βρέθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφού περπάτησε την παραλία της Χαλκίδας, στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε τοπικά ΜΜΕ ενώ παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το νομό Ευβοίας.
Στη σύντομη ομιλία του έκανε λόγο για τη σημασία που έχει για εκείνον η Εύβοια και η Σκύρος, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο αποτέλεσμα του debate όσο και στην εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων.
Πιο συγκεκριμένα ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Μετά το τελευταίο δημοψήφισμα που πέσανε κατά 23 μονάδες έξω ούτε οι ίδιοι δεν τις πιστεύουν. Οι δημοσκοπήσεις γίνονται την Κυριακή των εκλογών. Εμάς σαν Ανεξάρτητους Έλληνες πάντα μας δείχνουν κατά συνήθεια εκτός Βουλής άσχετα αν παίρνουμε 11%, 8 ή 6 ή 5. Πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα τους στεναχωρήσουμε».
Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας αλλά και στη σημασία που έχει για αυτόν η Σκύρος, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι περήφανος για όλους τους ανθρώπους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο μας εδώ στην Εύβοια γιατί μέσω αυτών εκπροσωπείται όλη η Εύβοια αλλά και η Σκύρος που για εμένα η Σκύρος έχει μια ιδιαίτερη σημασία.
Η Σκύρος έχει και εθνική σημασία αφού από εκεί και από τη Λήμνο αναχαιτίζονται οι επιθέσεις. Είχα την τιμή να υπηρετήσω τη θητεία μου στη Σκύρο και οι πραγματικοί ήρωες είναι όλοι αυτοί που υπηρετούν και σε καιρό ειρήνης. Η Σκύρος είναι η κεντρική β’αση για εμάς και βεβαιως το ναυτικό φυλάκιο της Σκύρου. Η Σκύρος φέτος σχετικά με τον τουρισμό είχε 100% πληρότητα που οφείλεται και στην καλή συγκοινωνία και στις καλές υποδομές αλλά και στην Έλενα Κουντουρά στο Υπουργείο Τουρισμού, η οποία είχε ιδιαίτερη αγάπη για τη Σκύρο.
Για εμάς η Εύβοια έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί τίμησε τους Ανεξάρτητους Έλληνες από τη μέρα που ξεκινήσαμε. Η Συντονιστική μας είναι από ανθρώπους  που μπήκανε από την ημέρα γένεσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».
Ερωτώμενος για τη δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχετικά με το ύψος του ο κος Καμμένος απάντησε: «Από τη στιγμή που ο κύριος Μεϊμαράκης ασχολήθηκε με το ύψος του δεν ήταν ο θρίαμβος της επιτυχίας του στο debate. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή. Αν κάτι δεν το πιστεύεις δε μπορείς να το υποστηρίξεις κιόλας».
Όσον αφορά τη δήλωση του για αποχώρηση από την πολιτική αρκέστηκε να απαντήσει ότι: «Δε θα διαλύσω το κίνημα αν φύγω από την πολιτική. Θεωρώ απλά ότι ολοκλήρωσα τη θητεία μου».
Έκλεισε την ομιλία του διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι: «Έχω μάθει να είμαι με την Ελλάδα των ιδεών, της αξίας, της ορθοδοξίας, σε εκείνη την Ελλάδα που έμεινε όρθια στους κατακτητές. Δε μπορώ να υπηρετήσω μια Ελλάδα της διαφθοράς και των πάρτι».