Συνεχίζεται και φέτος στο Δήμο Κύμης η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων πανελλήνιας εμβέλειας που τείνουν να γίνουν παράδοση.

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου Κύμης θα διεξαχθούν από 30/4-3/5 οι αγώνες της Τελικής Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Κορασίδων (U16) με τη συμμετοχή των έξι φιναλίστ (απ΄όλη την Ελλάδα).
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης, της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και του Τοπικού Παραρτήματος Καλαθοσφαίρισης Βοιωτίας-Ευβοίας (ΕΣΚΑΣΕ).
Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που διεξάγονται Πανελλήνιοι Αγώνες  Μπάσκετ στο Δήμο Κύμης.
Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2007 για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κλειστό της Κύμης η Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων (U18) μεταξύ των έξι φιναλίστ, όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα «Μέγας Αλέξανδρος» Θεσσαλονίκης.
Ακολούθησαν τον επόμενο χρόνο 2008, στον ίδιο αλλά ανακαινισμένο χώρο και με την ίδια επιτυχία, οι αγώνες της Τελικής Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ μεταξύ των έξι φιναλίστ ομάδων εφήβων (U18) με τη συμμετοχή και γνωστών ονομάτων του αθλήματος και με πρωταθλήτρια την ομάδα του Ηλυσσιακού (Αθήνα).
Ο Δήμος Κύμης πιστός στις αρχές του και την αγάπη του για τον αθλητισμό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων, τη φιλοξενία αθλητών, παραγόντων και φιλάθλων.  Για το σκοπό αυτό έχει διασφαλιστεί η διαμονή των συμμετασχόντων, η μεταφορά τους με τα λεωφορεία του Δήμου, ενώ παράλληλα δρομολογούνται και άλλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το αθλητικό αυτό γεγονός.
Στόχος και αυτοί οι αγώνες να στεφθούν με επιτυχία και να αποτελέσουν αληθινή γιορτή όχι μόνο για τους αθλητές, τη νεολαία και όσους τους παρακολουθήσουν αλλά και γενικότερα για το Ελληνικό Μπάσκετ.

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019