Με επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο Βασίλης Δεμερτζής παραιτείται απο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ προκειμένου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Εύβοιας ως υποψήφιος βουλευτής.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Παραίτηση προέδρου Νο.Δ.Ε. Εύβοιας.

Αγαπητέ πρόεδρε,
με την επιστολή αυτή θα ήθελα να θέσω στη διάθεσή σου τον πολιτικό ρόλο του προέδρου της Νο.Δ.Ε. Εύβοιας. Παρατάσσομαι, στην πρώτη γραμμή της μάχης, μεταξύ άλλων, ικανών και αξίων προς επιλογή για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια.

 Η απόφαση αυτή προέκυψε μέσα μια από βαθιά εσωτερική ανάγκη, πέρα της προσφοράς στα κοινά, της ανάληψης προσωπικής ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Εύβοιας και στα διαρκή και χρόνια προβλήματα που μαστίζουν το νομό.

 Η αναζήτηση νέων προσώπων που θα στελεχώσουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι ένα ισχυρό κίνητρο που με ωθεί σε αυτή την πολιτική πράξη. Η «γήρανση» των πολιτικών της πατρίδας μας στερεί από την κοινωνία το νεωτερισμό και την καινοτομία. Η ανανέωση ιδεών και προσώπων είναι η καλύτερη πρακτική για έξοδο από την οικονομική αλλά και πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

 Η πατρίδα μας αδυνατεί να παρακολουθήσει τα διεθνή δρώμενα όχι λόγο έλλειψης ιδεών και ικανών προσώπων αλλά λόγο μη αξιοποίησής τους.

Οι ίδιοι και οι ίδιοι, που λένε τα ίδια και ίδια.

Τίποτε καινούργιο, ενδιαφέρον ή δημιουργικό. Οι πολίτες όταν ακούνε την «κασέτα» το βάζουν στα πόδια και απομακρύνονται αποστρέφοντας το πρόσωπο. Για τους περισσότερους, οι πολιτικοί έχουν πάψει να είναι γοητευτικοί ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Μέσα στο αρνητικό αυτό λοιπόν κλίμα θα ήθελα με τη σειρά μου να προσπαθήσω να αλλάξω την εικόνα.

Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια θα ήταν η υπέρτατη τιμή για μένα αφού με τον τρόπο αυτό θα μου δοθεί η ευκαιρία να μεταφέρω την πολιτική πρόταση του κόμματος στους πολίτες με ένα διαφορετικό τρόπο πιο επίκαιρο και πιο ζωντανό.

Νιώθω έτοιμος να αντιμετωπίσω την άρνηση και την αντίδραση που συναντά κανείς στις πόλεις και τα χωριά όχι μόνο στην Εύβοια αλλά σε όλη τη χώρα. Είναι η στιγμή που τα επιχειρήματα προτάσσονται από τις προσωπικότητες. Οι κοινωνία δεν αναζητά «δεσπότες» αλλά ανθρώπους ικανούς να εφαρμόσουν έξυπνες και ευέλικτες λύσεις.

Τώρα είναι η ώρα που η λογική πρέπει να αντιμετωπίσει την άρνηση. Είναι εύκολο ο καθένας να κρίνει τους πάντες εκ του ασφαλούς. Πόσο εύκολο όμως είναι να ξεπερνάει κανείς το ίδιο του τον εαυτό και να προβάλει εικόνες που απαλλάσσουν τη πατρίδα από τη μιζέρια.

Αναγκαία εφόδια για τη συμμετοχή στην εκλογική μάχη είναι η ειλικρίνεια και η ανθρώπινη επαφή με τους πολίτες. Αυτά είναι λοιπόν και τα μέσα που θα αξιοποιήσω εάν επιλεγώ να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια.

Με εκτίμηση

Βασίλης Δεμερτζής
Πρόεδρος Νo.Δ.Ε Ευβοίας