Σας διαβιβάζουμε «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ» που εξέδωσε ο Δήμος Κονιστρών και υπογράφει ο Δήμαρχος, κ.Παπαναστασίου, σχετικά με την σύσκεψη που διοργάνωσε  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Χαλκίδα το πρωί της 14/9/09 και στο οποίο ο εν λόγω Δήμος  δεν εκλήθη.

                                                                  
        
«Διαμαρτυρόμαστε  έντονα διότι ενώ πέρασε ένα διήμερο με τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η θεομηνία , χωρίς καμία παρουσία-βοήθεια ή αρωγή , από όλους τους φορείς της πολιτείας , με έκπληξή μας μάθαμε , ότι έγινε σύσκεψη υπό τον Γ.Γ Περιφέρειας Στ. Ελλάδας στην Χαλκίδα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην οποία δεν κλιθήκαμε .
Αναρωτιόμαστε εάν ένας Δήμος που έχει κατεστραμμένα: τρεις γέφυρες-οδικά δίκτυα-δίκτυα υποδομών (ΟΤΕ-ΔΕΗ-Ύδρευσης) τέσσαρα (4) αποκλεισμένα χωριά – αντλιοστάσια –μέρος της δημοτικής και το σύνολο της αγροτικής οδοποιίας – γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ- κίνδυνοι πλημμύρων από το φράξιμο της εξόδου Μανικίων-Σέττας πλημμύρες κατοικιών – καταστροφή οικοσκευών – καταστροφής εμπορευμάτων εμπορικών επιχειρήσεων- αγροτικών καλλιεργειών – ιδιωτικής χρήσης οχημάτων-ζωικού κεφαλαίου –καταρρεύσεις κατοικιών –προβλήματα στατικότητας γέφυρας Μονοδρίου κλπ. ,πως μπορείτε να μη καλείται σε μια τέτοια σύσκεψη. Τόσο ενοχλητική τους είμαστε ποια?»