Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά αδασμολόγητου καπνού, 680 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και χρηματικό ποσό. Συνελήφθησαν, Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 σε περιοχές της Εύβοιας, στο πλαίσιο ελέγχων σχετικά με διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, συνολικά τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 35, 32 & 22 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 22χρονος στερείται των απαραίτητων εγγράφων νόμιμης διαμονής στη Χώρα.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες μεσημβρινές ώρες στη Νέα Αρτάκη, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ο 32χρονος & ο 22χρονος, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• (37) τυποποιημένες συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (1) κιλού & (850) γραμμαρίων,

• (550) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, που περιείχαν συνολικά (11.000) σιγαρέτα, καθώς και

• το χρηματικό ποσό των (760) ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στη Χαλκίδα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, ο 35χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• (10) τυποποιημένες συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (500) γραμμαρίων και

• (130) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, που περιείχαν συνολικά (2.600) σιγαρέτα.
Τα ανωτέρω λαθραία καπνικά προϊόντα, θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.