Μετά την έγκριση του ΚΑΣ για αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας, η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας θέτει τα παρακάτω ζητήματα και κρίνει την απόφαση ως παράνομη:

«Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που υποτίθεται ότι είναι ο θεματοφύλακας των μνημείων της χώρας, ενέκρινε πρόταση για αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Μία τέτοια απόφαση είναι από τη φύση της παράνομη για δύο (τουλάχιστον…) λόγους.

Πρώτον γιατί δε συνάδει με τις προϋποθέσεις της χάρτας της Βενετίας για την προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και δεύτερον επειδή, όπως μας ενημερώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η εν λόγω διαδικασία δε συνάδει με τις προϋποθέσεις που το ίδιο το ΚΑΣ έχει θέσει, μέσω των εγκυκλίων του!

Αν τώρα τα δύο παραπάνω τα συνδυάσουμε με το γεγονός ότι οι προτάσεις, τόσο για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας όσο και για την ανάδειξη του ιερού της Αρτέμιδος στην Αυλίδα, εισήχθησαν εσπευσμένα στην ημερήσια διάταξη (όπως έχουμε ήδη αναλύσει εδώ) αλλά και με το γεγονός ότι ο Υπουργός Πολιτισμού (και εσχάτως λογοκρισίας…) κ Σαμαράς αποφεύγει να απαντήσει στην από 20ημέρου ερώτηση του ΠΑΣΟΚ στη βουλή (μέσω της κας Περλεπέ) για το θέμα, μας κάνουν να είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι…»