Παράνομη καύση βιομηχανικών αποβλήτων στο Τσιμεντάδικο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι Αλιβερίου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

Σήμερα το πρωί φορτηγό αυτοκίνητο προερχόμενο από το εργοστάσιο της εταιρείας ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ ΑΒΕΤΕ στον Ασπρόπυργο Αττικής μετέφερε στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι Αλιβερίου 25 τόνους βιομηχανικά απόβλητα (βιομηχανική λάσπη) τα οποία παρέλαβε η Εταιρεία. Για άλλη μια φορά η συγκεκριμένη εταιρεία αποδέχεται βιομηχανικά απόβλητα για πρώτη ύλη η καύσιμο και βέβαια χωρίς τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις. Είναι πλέον σαφές ότι το τσιμεντάδικο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι Αλιβερίου μετατρέπεται σε αποτεφρωτήρα – χαβούζα της Ελλάδος, για τη μεγιστοποίηση των κερδών της ΑΓΕΤ και μόνο. Ενάντια στη υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Μέλη του Συλλόγου μας προσέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου και ενημέρωσαν την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας. Από τον έλεγχο πού διενέργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου διαπιστώθηκε ότι η ΑΓΕΤ δεν έχει τις απαιτούμενες άδειες για την χρήση η την καύση αυτού του υλικού.
Όμως το πρόβλημα παραμένει. Το τσιμεντάδικο στο Αλιβέρι μετατρέπεται σταδιακά σε κλίβανο αποτέφρωσης και ενσωμάτωσης πάσης φύσεως αποβλήτων. Αυτό όμως δεν μπορεί να περάσει. Η κοινωνία του Αλιβερίου είναι αρνητική σε μια τέτοια προοπτική και θα αντισταθεί σθεναρά.
Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.