Κατόπιν πρόσκλησης του μέλους του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, κ. Μάνου Τσαλαμανιού ο υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης συμμετείχε την Κυριακή το πρωί 23 Ιουνίου 2019 σε ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία της Κύμης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και κυρίως τα ζητήματα του οδικού δικτύου, της έλλειψης σφαγείου στην περιοχή που αποτελεί πληγή για την κτηνοτροφία και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της Κύμης. Ο Γιάννης Μανώλης δεσμεύτηκε να εργαστεί με σχέδιο και αποφασιστικότητα προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων και πρότεινε τη συνεργασία όλων τοπικών αρχών, περιφερειακής διοίκησης, κεντρικής διοίκησης και τοπικών συλλόγων, ώστε να γίνει η Κύμη παγκοσμίως αναγνωρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε:
Σε συνέχεια του Έτους Παπανικολάου UNESCO (2012), να προετοιμάσει ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου φάκελο για την ένταξη του στο παγκόσμιο δίκτυο UNESCO Learning Cities.

Να υπάρξει επαφή με την διοίκηση του Πανεπιστημίου Cornell, όπου δίδαξε και πραγματοποίησε την έρευνά του ο Γ. Παπανικολάου, ώστε να τους πείσουμε να φτιάξουν παράρτημα του Πανεπιστημίου στην Κύμη, το οποίο θα επισκέπτονται καθηγητές και φοιτητές ιατρικής από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιούν σεμινάρια και έρευνα.

Να δημιουργηθεί Μουσείο για το Ευβοϊκό Αλφάβητο, το οποίο αποτελεί τον πρόγονο του Λατινικού Αλφάβητου.

Ακολουθείστε μας στο Google News