Ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης εκφράζει την απόλυτη διαφωνία του για την επανειλημμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα παραστεί τόσο εκείνος όσο και οι δημοτικοί του σύμβουλοι.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Παγώνη στην Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δήμου Χαλκιδέων:

Κυρία Πρόεδρε,

Στην από 28-7-2020 επιστολή μας σας είχαμε εκφράσει την απόλυτη διαφωνία μας για την τακτική της Δημοτικής Αρχής να συγκαλεί Συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων «Διά περιφοράς», διότι στις διαδικασίες αυτές, απουσιάζει ο ουσιαστικός και χρήσιμος δημόσιος διάλογος που αποτελεί και την πεμπτουσία της λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων, τα οποία αποτελούν τα εγγύτερα προς τον Πολίτη Συλλογικά Όργανα που ασκούν Δημόσια εξουσία.

Στις 24–8-2020 συγκαλείτε νέα, εξ αναβολής, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, με τηλεδιάσκεψη, για πολύ σοβαρά θέματα, όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2021. Απουσιάζει, βεβαίως η συζήτηση για τις πρόσφατες φονικές καταστροφές που έπληξαν το Δήμο μας και για τις οποίες είναι επιβεβλημένο να μιλήσουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Θεωρούμε ότι οι Συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων επιβάλλεται να διεξάγονται με την φυσική παρουσία των μελών τους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο ουσιαστικός διάλογος και η δημοσιότητα, εξασφαλιζομένων βεβαίως των όρων Υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται λόγω της Πανδημίας, αποστάσεις, χρήσης μάσκας κλπ.

Άλλωστε, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού οι συνεδριάσεις διενεργούνται «δια ζώσης», καθώς επίσης «διάζώσης» θα διεξαχθεί και η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην πόλη της Χαλκίδας.

Εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας για την τακτική αυτή και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν θα συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη, που έχει συγκληθεί γα την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020.

Με εκτίμηση

Χρήστος Δ. Παγώνης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Γέφυρα Προόδου & Ελπίδας»

Ακολουθείστε μας στο Google News