Ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, υπεύθυνο εσόδων, και του εξέθεσε το τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει στις επιχειρήσεις-οφειλέτες στις ΔΟΥ, στις οποίες «κλειδώνονται» όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί αν δεν ικανοποιήσουν μια δόση στις ΔΟΥ.

Ο βουλευτής υπενθύμισε στον κ. Μαυραγάνη ότι ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή έλεγε «ο Διευθυντής της ΔΟΥ δύναται μπλοκάρει λογαριασμό μιας επιχείρησης» .

Ωστόσο, η ερμηνευτική  διάταξη του κ. Θεοχάρη που απεπέμθη διά παραιτήσεως έλεγε «ο Διευθυντής της ΔΟΥ υποχρεούται να μπλοκάρει τους λογαριασμούς». Η ερμηνεία του κ. Θεοχάρη υπήρξε αυθαίρετη, καταχρηστική και καταστροφική για χιλιάδες επιχειρήσεις. Ο βουλευτής ζήτησε από τον κ. Μαυραγάνη άμεση αλλαγή της ερμηνευτικής διάταξης από την κα. Σαββαϊδου , τη νέα Γεν. Γραμ. Εσόδων. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις έχουν μια σοβαρή πιθανότητα να κινηθούν, δηλαδή να εισπράξουν, να πληρώσουν και τελικά να επιβιώσουν.

Ακολουθείστε μας στο Google News