Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του νέου Τουριστικού, Ενημερωτικού και Ιστορικού Οδηγού του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος

Μια δουλειά η οποία ολοκληρώθηκε μετά από εντατική εθελοντική εργασία 1,5 χρόνου.

Η εθελοντική αυτή ομάδα απαρτίζεται από τον γράφοντα, την Ιωάννα Μαντζώρου, Φιλόλογο, την Νίκη Καραγκούνη Κοινωνιολόγο–Ανθρωπολόγο, τον Ανέστη Τσίρη, Ιστορικό – Αρχαιολόγο.

Την ομάδα αυτή πλαισίωσαν, με την βοήθεια τους, αρκετοί ακόμη, όπως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Ραπτάκης, η Βασιλική Μπισμπικοπούλου και αρκετοί ντόπιοι που προσέφεραν χρήσιμες πληροφορίες. Από την όλη προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει και η φωτογραφική ομάδα με το μοναδικό φωτογραφικό υλικό, την Άννα Ρέτσα και τον Νίκο Παπαθανασίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κκ Χρυσόστομος, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Ευβοίας Γ. Κελαϊδίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Η. Μπουρμάς, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παιδείας και Αθλητισμού Κ. Γαλάνης, , ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ν. Δανέλης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων Ι. Νέζης, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ε.Αϊδίνη,ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Θ. Σπανός, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γ. Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Ραπτάκης, οι αντιδήμαρχοι Διρφύων Μεσσαπίων Π. Ματράκας, Δ. Γιαννούτσος, Α. Σοφία , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μπ. Τσώκος, Μ. Βασιλείου, Δ.Κιαπέκος, Α. Καρατζά, Α. Θεοδοσίου, από την αντιπολίτευση ο επικεφαλής της ελάσσονος Α. Κουλοχέρης,ο πρώην Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γ. Μπουροδήμος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείο Οικονομικών Γ. Γεωργίου, ο καθηγητής του Π.Τ. Δ. Ε
του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πολύκαρπος Καραμούζης, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας ο αναπληρωτής διευθυντής Δ. Χριστοδούλου, από τον ΙΟΑΣ η πρόεδρος Β. Δανέλη, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Χαλκίδος Αν.Καραδόντα, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ψαχνών, Καστέλλας, Καμαρίτσας, Μακρυκάπας, Πάλιουρα, Στροπώνων, Κυπαρισσίου, Μίστρου, εκπρόσωποι Συλλόγων Πολιτιστικών-Περιβαλλοντικών και Αθλητικών, η Ολυμπιονίκης της Πάλης Φ. Ψαθά και πλήθος κόσμου.

Η βραδιά “ντύθηκε” μουσικά από τους Κώστα και Δήμο Ψαθά.