Η ζωγράφος Μαρίνα Ντόβρου παρουσιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ψαχνών, ατομική έκθεση με τίτλο ‘’της Αγάπης Χρώματα’’, από τις 20 έως 28 Μαρτίου 2011.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσαπίων Διρφύων και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, με την επιμέλεια της Ιστορικού τέχνης Κυριακής Νικολαία Γλαντζή και τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκού ‘’Η Άνοιξη’’, ο οποίος θα παρουσιάσει παράλληλη μουσική εκδήλωση στο χώρο της έκθεσης, το Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 7μμ, με την Παραδοσιακή Χορωδία Δοκού υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Κωνσταντίνου Μπασινά. Στον κατάλογο που εκδόθηκε για την έκθεση, χαιρετισμό απευθύνει ο Δήμαρχος Μεσσαπίων – Διρφύων Ιωάννης Μπουροδήμος.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα γίνουν την Κυριακή 20 Μαρτίου, ώρα 12 το μεσημέρι. Πολιτιστικό Κέντρο Ψαχνών – Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 20 – 28 Μαρτίου 2011
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 11:00 – 14:00 πμ. και 19:00 – 21:00 μμ.

‘’Της Αγάπης Χρώματα’’

 Η ζωγραφική πέρα από κάθε άλλο τρόπο δημιουργίας παραμένει ο τρόπος έκφρασης του ανθρώπου, ένα τέτοιο είδος έκφρασης αποτελούν και τα έργα της κα. Μαρίνας Ντόβρου.
 Είναι παραδεκτό πως όταν η τέχνη επαναλαμβάνει τον εαυτό της έχει πεθάνει, στην περίπτωση όμως των έργων της συγκεκριμένης ζωγράφου, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η δημιουργός βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση. Ερευνά συστηματικά για νέα πράγματα δείχνοντας την προσωπική της οπτική εξέλιξη και τον εσωτερικό της διάλογο με τη ζωγραφική.
 Το έργο της δεν εντάσσεται σε μια συγκεκριμένη τεχνοτροπία. Μέσα από την τέχνη της φαίνεται η πολύπλευρη ευαισθησία της και διακρίνεται μια φανερή πρόθεση να περάσει από την επιφάνεια των πραγμάτων σε μια διάσταση μεταφυσική, η οποία μας γοητεύει και μας μεταφέρει σε ένα ονειρικό κόσμο που το συναίσθημα και η αγάπη κυριαρχούν.
 Η φαντασία της ενεργεί σε βάθος φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα περιβάλλον για να φτάσει στο αρχέγονο αίσθημα του ανθρώπου, την αγάπη. Σε κάποια έργα κυριαρχούν τα θερμά φωτεινά χρώματα αποδίδοντας τη θετική την ωραία και τρυφερή πλευρά της αγάπης, ενώ σε άλλα μέσα από το συνδυασμό των ψυχρών αποχρώσεων φανερώνεται η άλλη πλευρά της αγάπης που πολλές φορές πληγώνει και στιγματίζει.
 Η μη νατουραλιστική απόδοση δίνει τη θέση της στην ονειρική οπτασία που αιχμαλωτίζει το βλέμμα με την ποιότητα της και μεταμορφώνει την καθημερινότητα σε κάτι υπερβατικό, όπου και αυτός είναι ο στόχος κάθε γνήσιου καλλιτέχνη.
 Η δημιουργός αποτύπωσε στους καμβάδες το προσωπικό της ύφος, το εύρος της ευαισθησίας της και της καλλιτεχνικής της ικανότητας, στοιχεία που είναι διάχυτα στην έκθεση, προκαλώντας μια αισθητική τέρψη τόσο στο βλέμμα όσο και στον ψυχισμό του θεατή. 
 
Κυριακή Νικολαία Γλαντζή
Ιστορικός τέχνης – Επιμελήτρια εκθέσεων