Παρουσίαση των προτάσεων της ΟΝΝΕΔ, για την αναμόρφωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε σήμερα από την ακριτική πόλη της Κομοτηνής τις προτάσεις της για την αναμόρφωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων (ΤοΣυΝ), όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από την ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στην ιστοσελίδα onned.uservoice.com.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου και το ενδιαφέρον εστιάστηκε σε ζητήματα που θα δώσουν ουσιαστικό νόημα στην ενασχόληση των νέων ανθρώπων με τα κοινά αλλά και κίνητρα ώστε ο θεσμός να λάβει τη θέση που του αρμόζει στις τοπικές κοινωνίες. Ειδικότερα, η δέσμη προτάσεων που αναπτύχθηκαν περιελάμβανε την ενσωμάτωση των εκπροσώπων των Το.Συ.Ν στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, το άνοιγμα του εκλογικού μητρώου μελών, την ειδική εκπροσώπηση της ηλικιακής ομάδας 15 – 17, τη συμμετοχή με δικαίωμα ψήφου του Προέδρου κάθε Το.Συ.Ν στο αντίστοιχο οικείο δημοτικό συμβούλιο, τη δημιουργία Περιφερειακών Συμβουλίων Νέων, την παροχή στέγασης κ.α.

Η συνολική πρόταση της ΟΝΝΕΔ για τα τοπικά συμβούλια νέων θα αποσταλεί τις επόμενες μέρες στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τους αρμόδιους φορείς.