Το Εργαστήρι Λόγου, Τέχνης & Παράδοσης ΑΜΚΕ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παραμυθιού της Ευρυδίκης Σιγαλού “Η Μαρίτσα και ο Tony” την Κυριακή 6 Αυγούστου στις 20:00.

Από τις εκδόσεις Μέθεξις σε εικονογράφηση Βελλισάριου Μπούρδου.
Στον Χώρο Πολιτισμού Δρύοπες Νέων Στύρων, έναντι καταφυγίου ψαράδων. Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η φιλόλογος κα Μόσχα Νόβα.
Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου της, θα μάθει στους μικρούς της αναγνώστες τον τρόπο του ψαρέματος και θα συνομιλήσει μαζί τους.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η συγγραφέας έγραψε το καινούργιο της παραμύθι εμπνευσμένη από τις ψαρόβαρκες της Καρύστου και από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών, που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο.
Η «Μαρίτσα» είναι μία ταπεινή ψαρόβαρκα και ο «Tony» ένα φουσκωτό, από μία θαλαμηγό. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο σκάφη; Μπορεί να αναπτυχθεί φιλία μεταξύ τους;
Μέσα στον απέραντο κόσμο της θάλασσας, οι ήρωες του βιβλίου, μας μαθαίνουν τα καθήκοντά τους και μας εξιστορούν τις εμπειρίες τους. Μας μαγεύουν με τις περιπέτειές τους και μας δείχνουν τους τρόπους του ψαρέματος!
Είναι ένα καλογραμμένο, διδακτικό παραμύθι, με ωραία εικονογράφηση και με γεύση Ελλάδας!!!!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ακολουθείστε μας στο Google News