Ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδος και τη Λένα Παρασκευά για τα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την Εύβοια.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Αμάρυνθο και άλλες περιοχές της Εύβοιας με τα τραπεζοκαθίσματα, ο κ. Πνευματικός μίλησε για τις επαφές που πραγματοποίησε άμεσα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών για την εύρεση λύσης. «Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει άμεσα διευκρίνιση για να λειτουργήσουν τα μαγαζιά. Θα επιμείνουμε μέχρι να γίνει γιατί το αίτημα των καταστηματαρχών είναι δίκαιο» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και σε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τον τουρισμό.

Μίλησε ακόμα για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας, ζητώντας να υπάρξει κατανόηση και υπομονή από τους πολίτες. «Από τη μία, έχουμε το πρόβλημα του κορωνοϊού, από την άλλη το πρόβλημα της οικονομίας. Πρέπει να παντρέψουμε αυτά τα δύο με μία λογική. Περάσαμε μια κρίση που δεν περίμενε κανείς και την αντιμετωπίσαμε σωστά, ας είμαστε ευγνώμονες για τα χειρότερα που γλυτώσαμε. Αν είχαμε τους νεκρούς της Ιταλίας, η κουβέντα θα ήταν διαφορετική. Προχωράμε με ρυθμούς ελεγχόμενους, με κανόνες βδομάδα τη βδομάδα για να αποφύγουμε την καταστροφή».

Όσον αφορά τη λειτουργία των νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά, ο κ. Πνευματικός μετέφερε την πρόσφατη ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης ότι, δυστυχώς, η διαδικασία της αξιολόγησης δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στον απαιτούμενο χρόνο ώστε να ενταχθούν τα τμήματα από φέτος στο μηχανογραφικό.

Ο κ. Πνευματικός, όπως είπε, είδε το θέμα από την αρχή με ευαισθησία ως πανεπιστημιακός καθηγητής αλλά και ως βουλευτής Ευβοίας, γι αυτό και είχε επικοινωνήσει επανειλημμένα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και τον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία. «Χρειάζεται μια αξιολόγηση ώστε τα νέα τμήματα να προσφέρουν πραγματικά γνώση επιπέδου για να μπορούν οι απόφοιτοι να αναζητήσουν απασχόληση. Αυτή η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η ΕΘΑΑ θεσμοθετήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά δυστυχώς, λόγω κορωονοΪού και άλλων καθυστερήσεων, άργησε να στελεχωθεί. Έχουμε την υπόσχεση ότι η αξιολόγηση των τμημάτων αυτών θα γίνει κατά προτεραιότητα για την επόμενη χρονιά. Δεν μένουμε στην υπόσχεση αυτή. Θα χρειαστεί πολύ δουλειά και βήμα βήμα. Αυτά δεν γίνονται με ευχολόγια».