Η Παναγιώτα Ν. Περήφανου γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Βόρεια Εύβοια (Δρυμώνα, Καστανιώτισσα και Κερασιά), ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στη Λίμνη Ευβοίας (Σπιάδα). Η Παναγιώτα Περήφανου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό του Χρήστου Καλυβιώτη «Ενωτική Δημοτική Κίνηση», για το Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Είναι πτυχιούχος Δημοσιογραφίας, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνιολογίας.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Συνεχίζει τις σπουδές της στο χώρο της Επικοινωνίας και στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Πάτρας με αντικείμενο μελέτης τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, τις Διεθνείς Σχέσεις και την Ιστορία.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων, κατευθύνσεις Επικοινωνίας, τη Διαφήμιση, το Marketing και  P.R. Politic Management (Image Making). Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες.

Εργάζεται 15χρόνια στα Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. και στα επαρχιακά, όπου δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα (εφημερίδες, περιοδικά, ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ραδιόφωνο και τηλεόραση – ρεπορτάζ, δελτία ειδήσεων – και στα Social Media – web tv, web radio, διαδικτυακές ηλεκτρονικές εφημερίδες, τοπικές (Στερεάς – Εύβοιας) και Πανελλαδικές

Έχει προϋπηρετήσει σε εταιρίες Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με κινητήρια δύναμη την αγάπη της για την ιδιαίτερη της πατρίδα, επεδίωξε την ενεργό συμμετοχή της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολιτευόμενη με τα κοινά ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος το 2002, το 2006 και το 2010, επιθυμώντας να προσφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις της. Εργάστηκε με μεράκι και δημιουργικότητα στον προσφιλή για εκείνη τομέα των πολιτιστικών – πολιτισμικών του Δήμου Ελυμνίων, σε Δήμους της Βόρειας Εύβοιας αλλά και στη Χαλκίδα.

Οργανωτικά, συμμετείχε σε θεσμικές εκδηλώσεις, (επετείους, ημερίδες, συνέδρια, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.α.), αλλά και σε αναγνωρισμένα πανελληνίως Φεστιβάλ του τόπου της («Ελύμνια» κ.λ.π), συνεργαζόμενη επανειλημμένα με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελυμνίων, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Λίμνης.

Διαχρονικά υπήρξε μέλος Συλλόγων Πνευματικού, Πολιτισμικού και Οικολογικού ενδιαφέροντος, του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου και τους τελευταίους μήνες υπηρετώ ως Γραμματέας το έργο του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας «ΗΡΑ».

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν μέλος του Ινστιτούτου Δημοσίων Σχέσεων – Ένωση Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Ε.Δ.Ε.) αλλά και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νέων Ευβοίας, εκπροσωπώντας τη νεολαία της Βόρειας Εύβοιας.

Είναι διαπιστευμένη αστυνομική συντάκτρια Στερεάς Ελλάδας και διαπιστευμένη δημοσιογράφος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου – ΕΣΑΤ (με ειδικότητα αρμόδιου συντάκτη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας).

Παναγιώτα Ν. Περήφανου
Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος