Στο σημείο όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες “Κατασκευή έργων άμεσης αποκατάστασης αρδευτικού καναλιού Καλαποδίου του ποταμού Λήλαντα” από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, βρέθηκε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 1 Ιουνίου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Η Δημοτική αρχή εκπόνησε μελέτη για τη διευθέτηση και διάνοιξη των αμπολών σε μήκος 15 χλμ σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων, την οποία η Δήμαρχος παρέδωσε σήμερα στον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό, προσδοκώντας τη συνεργασία της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση του έργου. Στόχος είναι τα δύο έργα να πραγματοποιηθούν σε συνέχεια και μέσω αυτών να ολοκληρωθεί η άρδευση του Ληλαντίου.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό για το μεγάλο αυτό έργο της άρδευσης και τη διευθέτηση του ποταμού Λήλαντα. Είναι έργο ζωτικής σημασίας για τη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων, αφού θα επαναφέρει το νερό στην πιο παραγωγική πεδιάδα της Εύβοιας, κάτι που αποζητούν πολλά χρόνια οι κάτοικοι. Περιφέρεια και Δήμος μπορούν να συμπορευτούν και με την υλοποίηση των δύο έργων να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής.”, δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.