Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης και στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2021 – 2027 υποδέχθηκαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Π.Ε. Βοιωτίας και επέβλεψαν από κοινού την πορεία υλοποίησης έργων και δράσεων, που συγχρηματοδοτήθηκαν από το «ΠΕΠ Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Σημαντικότερο σκέλος της διήμερης επίσκεψης, ήταν:

Η επίβλεψη της πορείας υλοποίησης του έργου: «Aναβάθμιση Αρχαιολογικού Χώρου Ορχομενού Βοιωτίας και αποκατάσταση αρχαίου θεάτρου στο πλαίσιο δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού».

Η ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσω συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε δύο διαδοχικές προγραμματικές περιόδους.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2021 – 2027, επισκέφθηκαν επίσης τις ακόλουθες επιχειρήσεις, όπου έχουν υλοποιηθεί τα αντίστοιχα συγχρηματοδοτούμενα έργα:

«ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» (Σχηματάρι): «Καινοτομική παραγωγή νέων προϊόντων ξιδιού και τεχνολογική ανάπτυξη μέσω εφαρμογής νέων τεχνικών στην παραγωγική τους διαδικασία»

«ΠΟΤ ΚΑΙ ΠΑΝ ΦΟΥΝΤΣΕΡΒΙΣ ανώνυμη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας» (70Ο χλμ. Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας ): «Παρακολούθηση εφοδιαστικής αλυσίδας και διαδικασίας παραγωγής διατροφικών προϊόντων με τη χρήση τεχνολογίας blockchain»

«ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» (Άγ. Νικόλαος Βοιωτίας): «Σχεδιασμός και έλεγχος παραγωγής ανακυκλωμένων προϊόντων Αλουμινίου χαμηλού ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

«Επιβλέψαμε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με στελέχη της Διαχειριστικής μας, δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη στην Βοιωτία και χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Η συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εξαιρετική και αποδίδει καρπούς, όπως γνωρίζουμε καλά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας και όπως θα δούμε σύντομα στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού. Στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία, θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, ώστε να γίνει κτήμα όλων μας! Συνεργαζόμαστε στενά, συνεχίζουμε δυναμικά και για την υλοποίηση άλλων έργων και δράσεων του νέου μας πλέον ΕΣΠΑ».

Ακολουθείστε μας στο Google News