Επικίνδυνη για τους πεζούς έχει εξελιχθεί η περίφραξη του χώρου πρασίνου στη Χαλκίδα που περικλείεται από τις οδούς Καραγιάννη, Αντιγόνου και Ευβοίας.

Ο συγκεκριμένος χώρος τα τελευταία χρόνια είναι περιφραγμένος, με αφορμή προγραμματισμένο έργο ανάπλασής που δεν ξεκίνησε ποτέ.

 

Η έναρξη των έργων, που για άγνωστους λόγους έχει καθυστερήσει, θέτει σε κίνδυνο τους μαθητές (στην περιοχή υπάρχουν δύο σχολικά συγκροτήματα) και όσους πεζούς διέρχονται από την περιοχή αφού κινδυνεύουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Επιπλέον η περίφραξη του χώρου σε πολλά σημεία έχει διαλυθεί, καθιστώντας το σημείο επικίνδυνο.

Ο χώρος πρασίνου περικλείεται από τις οδούς Καραγιάννη, Αντιγόνου και Ευβοίας. Η οδός Καραγιάννη «ενώνει» δύο σχολεία, το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλκίδας  (Ευβοίας και Καραγιάννη) και τα Τεχνικά Λύκεια Χαλκίδας (Αντιγόνου και Καραγιάννη).

Όπως βλέπεται μάλιστα από την φωτογραφία του αρχείου, πριν προγραμματιστούν τα έργα και γίνει η περίφραξη του χώρου υπήρχε πεζοδρόμιο για την διέλευση των πεζών.

Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί καθημερινό πέρασμα για δεκάδες μαθητές, οι οποίοι βρίσκονται εντελώς εκτεθειμένοι, αφού δεν υπάρχει μόνο ο κίνδυνος των αυτοκινήτων αλλά και της διαλυμένης περίφραξης.

Σε κάθε περίπτωση, από την αρχή της περίφραξης του χώρου θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί διάβαση για τους πεζούς ή κάποιες προειδοποιητικές πινακίδες. Ελπίζουμε ο Δήμος της Χαλκίδας να ενεργήσει άμεσα για την αποκατάσταση του προβλήματος.