Ολοκληρώθηκε και απεστάλη την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, που οργανώθηκε από την ΕΛΜΕ Εύβοιας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες, κατοίκους της Θεσσαλίας.

Περισσότερα από 100 κιβώτια, με τρόφιμα, καθαριστικά, χαρτικά, φάρμακα, είδη προσωπικής υγιεινής, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, είδη ένδυσης και υπόδησης, συγκεντρώθηκαν με πολλή αγάπη και εστάλησαν στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας για να διατεθούν από εκεί, στους πλημμυροπαθείς των γύρω περιοχών.

blank

Η Εύβοια, που έχει τραυματιστεί πολλάκις από φυσικές καταστροφές, ανταποδίδει σήμερα, μέσω του σωματείου μας, την αλληλεγγύη που απλόχερα δέχτηκε από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πριν από 2 χρόνια στις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές.

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας ευχαριστεί θερμά, όλα τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες που κινητοποιήθηκαν, τους γονείς και τους πολίτες που έδειξαν την αλληλεγγύη τους καθώς και τους/τις εθελοντές/ντριες που εργάστηκαν άοκνα για τη ταξινόμηση, το πακετάρισμα και τη μεταφορά της βοήθειας.

Ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στις Διευθύνσεις του 6ου, 3ου και Εσπερινού Γυμνασίου για την παραχώρηση της αίθουσας βιβλιοθήκης, όπου έγινε η συγκέντρωση του υλικού.

Η αλληλεγγύη μπορεί να μην υποκαθιστά τις κρατικές υποδομές σίγουρα όμως λειτουργεί ανακουφιστικά και απλώνει ένα δίχτυ προστασίας, σε δύσκολες στιγμές.

Ακολουθείστε μας στο Google News