Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η περιβαλλοντική εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε, από την ΕΛΜΕ Εύβοιας και τους υπεύθυνους των γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων και ΣΕΠ της ΔΙΔΕ Εύβοιας, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο αισθητικό δάσος της Στενής.

Η εξόρμηση περιλάμβανε μετάβαση με λεωφορείο έως τη Στενή, παιχνίδια γνωριμίας και εγρήγορσης με την ομάδα στο πεδίο, πεζοπορία μέσα από το μονοπάτι Σ1, άφιξη στο καταφύγιο του ΕΟΣ, όπου μας περίμενε θερμή υποδοχή με ζεστό τσάι και φωτιά στο τζάκι. Ακολούθησαν δραστηριότητες χαλάρωσης, ενσυναίσθησης, και επαφής με τον εαυτό μας και τη φύση που αποτυπώθηκαν σε ομαδικές ζωγραφιές.

Πριν την αποχώρηση μέσω της δράσης «ενσυνείδητη τροφή”, σκεφτήκαμε και ευχαριστήσαμε νοερά τους ανθρώπους που κοπιάζουν καθημερινά για να φτάσει η τροφή στο τραπέζι μας. Ακολούθησε αποχώρηση από το μονοπάτι Σ2 και η ωραία αυτή εκδρομή ολοκληρώθημε με φαγητό και/ή καφέ στη Στενή.

Ευχαριστούμε πολύ τον ΕΟΣ για την παραχώρηση του καταφυγίου και τη θερμή φιλοξενία, το συνάδελφο και μέλος του ΕΟΣ Φαίδωνα Καραμπατσώλη για την καθοδήγηση και την οργάνωση των δραστηριοτήτων στο πεδίο, την εμψυχώτρια Αναστασία Καντανολέων για τις δραστηριότητες ενσυναίσθησης, τη συνάδελφο Κατερίνα Λιλή για τη δραστηριότητα ενσυνειδητης τροφής.
Τέλος ευχαριστούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μοιράστηκαν μαζί μας αυτή την εμπειρία.
Θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις.

Ακολουθείστε μας στο Google News