Η Κατερίνα Περλεπέ γεννήθηκε στον γειτονικό Ορχομενό της Βοιωτίας, απο μητέρα Μικρασιάτισσα και πατέρα Ορχομένιο. Είναι παντρεμένη με τον Νευρολόγο, Γιάννη Σηφουνάκη, που υπηρετεί στο ΙΚΑ Χαλκίδας ενώ και η ίδια έχει σπουδάσει Ιατρική στη Γένοβα Ιταλίας. Εκλέχθηκε 3 φορές βουλευτής Ευβοίας με το ΠΑΣΟΚ από το 2004 έως και το 2012.

Διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στην πανεπιστημιακή ζωή, ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Ελλήνων φοιτητών.

Υπηρέτησε ως Αγροτική Γιατρός στη μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου της Χαλκίδας κατά την περίοδο 1985 – 1987, οπότε και υπήρξε μέλος της τριμελούς επιτροπής γιατρών του Νοσοκομείου.

Ειδικεύτηκε στην Ειδική Παθολογία στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας, όπου εργάστηκε για τέσσερα χρόνια.

Εγκαταστάθηκε οριστικά στη Χαλκίδα το 1991 και ως γιατρός του ΕΣΥ, εργάστηκε ως επιμελήτρια Α΄ στη Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Χαλκίδας.

Διετέλσε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας – Βοιωτίας για δώδεκα συνεχή έτη (1992 – 2004).

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΠεΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας, καθώς και της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Εύβοιας.

Ήταν μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, το διάστημα 1998 – 2004.

Διετέλσε εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής τον Θανάση Μπουραντά, κατά την τριετία 1998 – 2002.

Εξελέγη πρώτη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, στις εθνικές εκλογές του 2004, έχοντας θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα. Επανεξελέγη στην εκλογική αναμέτρηση του 2007, πάλι στην πρώτη θέση, με σημαντική αύξηση ψήφων.

Στις εκλογές του 2009, εξελέγη για τρίτη φορά βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, και πάλι στην πρώτη θέση.

Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του Κινήματος, ενώ διετέλεσε και στη Γραμματεία του Τομέα Συνδικαλιστικού του Κινήματος, με αρμοδιότητα τα ΑΜΕΑ και τα Μαζικά Κινήματα.

www.perlepe.gr

Ακολουθείστε μας στο Google News