Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Χριστούλια «Δρ. ΠΑΠ η ζωή του πρωτοπόρου γιατρού Γ. Ν. Παπανικολάου» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Για το βιβλίο, εκτός από τον δημιουργό του Πέτρο Χριστούλια, θα μιλήσουν ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο δημιουργός κόμικς Θανάσης Πέτρου. Την Εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, Σούλα Παπαγεωργοπούλου.

Άννα Παππά

Το βιβλίο είναι μια βιογραφία με τη μορφή γκράφικ νόβελ του Γεώργιου Παπανικολάου, ενός από τους πιο γνωστούς έλληνες παγκοσμίως, εξαιτίας της τεράστιας προσφοράς του στην ιατρική επιστήμη με την εφεύρεση του διαγνωστικού τεστ για τον καρκίνο της μήτρας που έγινε γνωστό με τα τρία πρώτα γράμματα του ονόματός του. Το γνωστό σε όλους τεστ ΠΑΠ.

Στις 80 σελίδες του βιβλίου εικονογραφείται το δύσκολο ταξίδι του Δρ. ΠΑΠ προς την τελική του μεγάλη επιτυχία. Μια περιπλάνηση από τόπο σε τόπο, γεμάτη υπαρξιακές αγωνίες αλλά και με κίνητρο ένα δυνατό αίσθημα αποστολής που τον οδήγησε στην Αμερική όπου εγκαταστάθηκε οριστικά βρίσκοντας τις συνθήκες για την ολοκλήρωση και εδραίωση της έρευνάς του.

Ακολουθείστε μας στο Google News