Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας και τέως Υπουργού με αφορμή την ολοκλήρωση των τρεχουσών πληρωμών του αγροτικού χώρου: «Όπως είναι γνωστό στο τομέα των πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων όχι μόνο βάλαμε τάξη στις πληρωμές των ενισχύσεων, δηλαδή ο έλληνας αγρότης θα γνωρίζει πια πότε και πόσο ποσό θα πληρωθεί, αλλά και αποφύγαμε κάθε πρόστιμο και καταλογισμό.

Καταφέραμε μάλιστα τα 2,6 δις που παραλάβαμε, 1,3 δις πρόστιμα κι άλλα τόσα καταλογισμούς, να τα μειώσουμε σημαντικά, χωρίς να επιβαρύνουμε τον Έλληνα αγρότη ούτε με ένα ευρώ.

Μειώσαμε επίσης σημαντικά το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ (στους 6-7 μήνες από 12-14 μήνες) παρά την αυξανόμενη πίεση των ζημιών εξαιτίας της μεταβολής των κλιματικών συνθηκών.
Ειδικότερα μάλιστα στην Εύβοια οι πληρωμές των ενισχύσεων των αγροτών στην τριετία 2016-2018 έφτασαν στα 97 εκατ.ευρώ από 85 εκατ. την τριετία 2012 -2014, δηλαδή είχαμε μια αύξηση της τάξης του 14%, οι δε αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από τις ζημιές του Οκτώβρη και του Νοέμβρη του 2018 πληρώθηκαν το 70% σε 4 μήνες από τη ζημιά και το υπόλοιπο 30% που θα πληρωθεί τις επόμενες ημέρες σε 8 μήνες.».

Ακολουθείστε μας στο Google News