Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τον κορωνοϊό, τα θέματα που απασχολούν την Εύβοια και τα μέτρα οικονομικής στήριξης λόγω της κρίσης παραχώρησε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ και Καθηγητής Ιατρικής Σπύρος Πνευματικός στο Ράδιο Ειρήνη και την Εύριπος TV.

Ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε στα τελευταία δεδομένα σχετικά με τον κορωνοϊό και στην καλή εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας παγκοσμίως, χάρη στα μέτρα που έλαβε άμεσα η ελληνική Κυβέρνηση, ώστε να καθυστερήσει την έξαρση του ιού αλλά και να προετοιμαστεί κατάλληλα το σύστημα υγείας με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το «έμφραγμα» και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις. Παράλληλα, συνεχάρη τους πολίτες που, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ανταποκρίνονται πολύ καλά και με αίσθημα ευθύνης στα μέτρα προστασίας.

Μίλησε ακόμα για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ώστε να αποφύγουμε καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία. Χαρακτήρισε ως παράγοντα – κλειδί για την επόμενη ημέρα τους μαζικούς ελέγχους στον πληθυσμό, σημειώνοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή διεθνώς υπάρχει δυσχέρεια προμήθειας του αναγκαίου αριθμού τεστ.

Όσον αφορά την εμφάνιση κρουσμάτων στη δομή προσφύγων στη Ριτσώνα, ο βουλευτής σημείωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά ο νόμος για τον περιορισμό της κυκλοφορίας, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου ήδη γίνονται προσπάθειες για την άμεση λειτουργεία κλινών ΜΕΘ. Ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι μέσα σε 6 μήνες έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα με τη συνεργασία και την κινητοποίηση όλων των θεσμικών φορέων της Εύβοιας και εκτίμησε ότι σύντομα θα μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο κανονικά.

Τέλος, σε ερώτηση για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που πλήττονται από τον κορωνοϊό, ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια από την Κυβέρνηση για την ένταξη του μεγαλύτερου αριθμού ΚΑΔ στο πεδίο εφαρμογής των μέτρων στήριξης, στο πλαίσιο όμως των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας. «Καθημερινά γίνεται ενημέρωση για τα αιτήματα που θέτουν οι πολίτες, και συντελείται τεράστια προσπάθεια ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κλάδοι στα μέτρα αυτά. Κάθε κυβέρνηση θα ήθελε να δώσει χρήματα σε όλους. Όμως, ο λαϊκισμός και η πλειοδοσία δεν έχουν θέση εδώ» σημείωσε.