Με 418 στα 418 εκλογικά τμήματα και 100% ενσωμάτωση στην επικράτεια, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει δύο έδρες και οι ΝΔ, ΧΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ από μία.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εκλογικού νόμου και της διάθεσης των 50 εδρών μπόνους στο πρώτο κόμμα η κατανομή των εδρών στις περιφέρειες είναι περίπλοκη υπόθεση και πολλές φορές προκαλεί «αδικίες».

Έτσι παρόλο που η κατάταξη των κομμάτων στην Εύβοια, όσων εισέρχονται στη νέα βουλή, είναι κατά σειρά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ δεν εκλέγει βουλευτή στην Εύβοια ενώ εκλέγουν οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ που καταλαμβάνουν την 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει δύο έδρες εκλέγοντας τον Αποστόλου Ευάγγελο και Ακριώτη Γιώργο, η Νέα Δημοκρατία με μία έδρα εκλέγει τον Σίμο Κεδίκογλου, η Χρυσή Αυγή με μία έδρα εκλέγει τον Νίκο Μίχο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκλέγουν το Νίκο Μαυραγάνη και το ΚΚΕ με μία έδρα εκλέγει τον Γιώργο Μαρίνο.

Η καταμέτρηση των σταυρών ολοκληρώθηκε και στα 418 από 418 εκλογικά τμήματα οπότε κλειδώθηκαν και τα ονόματα των εκπροσώπων της Εύβοιας στη νέα βουλή.

Μέσα τα κόμματα εκτός οι βουλευτές

Στο ΠΑΣΟΚ που δεν παίρνει την έδρα παρόλο που είναι 4ο στην Εύβοια την πρώτη θέση την έχει ο Γιάννης Μπουροδήμος ενώ στο Ποτάμι που και αυτό δεν εκλέγει βουλευτή παρόλο που είναι 5ο στην Εύβοια την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βαρελάς.

Δεν εκλέχθηκαν αλλά ακολούθησαν σε ψήφους οι


Στο ΣΥΡΙΖΑ η Αγγελική Καραπά στην 3η θέση, ο Κώστας Μαρκόπουλος στη ΝΔ στη 2η θέση, στη ΧΑ και στο ΚΚΕ οι Μίχος και Μαρίνος ήταν με μεγάλη διαφορά πρώτοι, ενώ στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Αλέξανδρος Δαύρης είναι στη 2η θέση.

Ακολουθείστε μας στο Google News