Μεγάλη κουβέντα έγινε και για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, στη συνάντηση εργασίας για το ΕΣΠΑ. Τα 22 εκ. ευρώ, είναι ψίχουλα, για την κατασκευή ενός σύγχρονου, πλήρως εξοπλισμένου Νοσοκομείου. Ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι το ποσό που υπολείπεται θα βρεθεί απο Εθνικούς Πόρους, αλλά ο Θανάσης Ζεμπίλης, δε φάνηκε να συμμερίζεται την αισιοδοξία του…

Τα 22 εκ. ευρώ για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, είναι το πιο μικρό ποσό που θα μπορούσε να δοθεί για το έργο, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης, επισημαίνοντας πως επαρκεί μόνο για το ¼ του νέου Νοσοκομείου και τίποτα περισσότερο.
Εξέφρασε λοιπόν την απορία «από πού αντλούμε, τόση αισιοδοξία ότι θα βρούμε έστω και ένα ευρώ παραπάνω από Εθνικούς Πόρους, για την ολοκλήρωση του έργου του νέου Νοσοκομείου, όταν και η παράκαμψη Χαλκίδας έχει κολλήσει στη χρηματοδότηση και δεν προχωρά».

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Να σημειωθεί, ότι ο Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς υποστήριξε στην εισήγησή του, πως το σύνολο του έργου απαιτεί περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ, και το ποσό που υπολείπεται (αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 22 εκ. ευρώ για το νέο Νοσοκομείο), θα διεκδικηθούν από Εθνικούς Πόρους. Πάντως, στόχος είναι, όπως δήλωσε ο Κλέαρχος Περγαντάς, η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου Νοσοκομείου στη Χαλκίδα, των 278 κλινών, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες υγείας και περίθαλψης του νομού της Εύβοιας.

Την ίδια αγωνία για το μέλλον του έργου του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας εξέφρασε και ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα υποστήριξε πως υπάρχει συντεταγμένη πολιτική που οδηγεί χρόνια σε χάσιμο χρημάτων.Ο βουλευτής υποστήριξε, πως η Περιφέρεια Στ.Ελλάδας «κατόρθωσε» να εγκρίνει και να δρομολογήσει την κατασκευή Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Λαμία, όχι στο άδειο Νοσοκομείο της πόλης, όπου υπάρχει χώρος για τη στέγασή της, αλλά σε άλλο κτίριο. «Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά ασύμφορο οικονομικά» τόνισε ο Κ.Μαρκόπουλος, επισημαίνοντας πως αυτά τα 14 εκ. ευρώ που απαιτούνται για το εν λόγω έργο, αφαιρέθηκαν από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, για το οποίο ήδη ο προϋπολογισμός ήταν λειψός… «Το έργο δε μπορεί να ξεκινήσει γιατί κανένας δεν εγγυάται ότι θα ολοκληρωθεί και όλα δείχνουν πως βαδίζει προς ακύρωση, αν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να κόψει από αλλού και να δώσει χρήματα για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας. Είναι έγκλημα, καθότι είχαμε ένα έργο στα χέρια μας και το χάσαμε. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο Τιμοσίδης, τα λεφτά που υπάρχουν είναι για τα κτίρια, αλλά όχι για τον εξοπλισμό. Η ευθύνη βαρύνει τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και την Περιφέρεια, αλλά και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Το θέμα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας έχουν θέσει με ερώτησή τους στον αρμόδιο Υπουργό, πολλές φορές οι βουλευτές της Εύβοιας.

Σχετικά: Διαβάστε τα έργα που εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας για την Εύβοια, κατά την εισήγησή του.