Ο πρώην βουλευτής Εύβοιας με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης καταθέτει την προσωπική του άποψη για την κατάργηση δύο τμημάτων, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, στο ΑΤΕΙ Ψαχνών.

Ακολουθεί το κείμενο του κ. Ακριώτη:

Για άλλη μια φορά η παρελκυστική και γεμάτη ψέματα πολιτική της ΝΔ επιβεβαιώνει τους φόβους μας για την τύχη των δυο τμημάτων του ΕΚΠΑ στο συγκρότημα Ευρίπου στα Ψαχνά.
Πριν απο1,5 χρόνο σε συσκέψεις στα Ψαχνά με την παρουσία βουλευτών και στελεχών της ΝΔ υποσχόντουσαν ότι τα 2 τμήματα που θα λειτουργούσαν το 2020 και δε λειτούργησαν γιατί έπρεπε να τα αξιολογήσουν, θα έμπαιναν σε λειτουργία το επόμενο έτος 2021.

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας στα πλαίσια της συρρίκνωσης σχολών και σπουδαστών-κατάργησης βάσης σχολών- μας επιβεβαίωσε ότι 37 τμήματα σε όλα τα ΑΕΙ δε θα λειτουργήσουν και μέσα σε αυτά τα 2 του συγκροτήματος Ευρίπου.

Για μας που ασχοληθήκαμε για την ίδρυση τους δεν προξενεί έκπληξη,αντιθέτως. Η πολιτική της ΝΔ είναι η ιδιωτικοποίηση τομέων – τμημάτων των ΑΕΙ προσφορά στους εμπόρους της γνώσης. Κλείνουν 37 τμήματα, μένουν και 25000 μαθητές εκτός ΑΕΙ πελατεία των ιδιωτικών ΙΕΚ, των κέντρων σπουδών και των κολλεγίων!

Αναμένουμε ακόμα την ίδρυση και λειτουργία της Τεχνόπολης Ευρίπου – Σύμπλεγμα Τεχνολογίας, Τέχνης και Πολιτισμού και να μην τολμήσει το Υπουργείο Παιδείας να το σταματήσει και αυτό.! Ευθύνη της δημοτικής αρχής Χαλκίδας να το διεκδικήσει και να φροντίσει να ετοιμάσει τις υποδομές για την εγκατάσταση και λειτουργία της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΕΥΡΙΠΟΥ!

Ακολουθείστε μας στο Google News